اقتصادیایران کسب و کارعمومی

آیا روش‌های تزریق استخوان برای درمان ریزش مو موثر هستند؟


معرفی درمانهای دارویی برای درمان ریزش موی سر

تونیک رویش مجدد مو دکتر بیز: اگر ریزش مو به دلیل ابتلا به یک بیماری خاص باشد، درمان بیماری در اولویت اصلی قرار دارد. پزشکان ممکن است برای فرد داروهای ضد التهاب و سرکوب‌کننده دستگاه ایمنی بدن مانند پردنیزولون (Prednisolone) را تجویز کنند.

همچنین در صورتی که داروی خاصی عامل ریزش مو شده باشد، پزشک معمولا به بیمار توصیه می‌کند، حداقل به مدت سه ماه از مصرف آن دارو خودداری کنید.

داروهای دیگری هم هستند که معمولا برای درمان طاسی ارثی تجویز می‌شوند که عبارتند از:

ماینوکسیدیل (Minoxidil): داروی بدون نسخه‌ای است که توسط سازمان‌های بهداشتی معتبر برای زنان و مردان مورد تأیید قرار گرفته است. ماینوکسیدیل معمولا به‌صورت مایع یا فوم موجود است و فرد روزانه باید به سر خود بمالد. مدتی پس از شروع درمان با ماینوکسیدیل ممکن است فرد ریزش مو را تجربه کند.

سفارش محصولات دکتر بیز: همچنین ممکن است موهای به‌تازگی رشد کرده کوتاه‌تر و تُنُک‌تر از موهای سابق باشند. اما حداقل ۶ ماه برای درمان با ماینوکسیدیل لازم است. همچنین توصیه می‌شود، برای حفظ و نگهداری موهای رشد کرده، به درمان با داروی ماینوکسیدیل ادامه دهید. مصرف ماینوکسیدیل عوارض جانبی احتمالی هم دارد که عبارتند از تحریک پوست فرق سر، رشد ناخواسته مو روی صورت و همین‌طور تند شدن‌ غيرطبيعي‌ ضربان‌ قلب‌ (تاکی کاردی).

فیناستراید (Finasteride): این دارو برای مردان تجویز می‌شود. فیناستراید به صورت قرص عرضه می‌شود و فرد باید روزانه مصرف کند.

گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد، بسیاری از مردانی که از درمان با داروی فیناستراید بهره بردند، شاهد کاسته شدن از روند ریزش مو بودند و برخی نیز اعلام کردند که موهای جدیدی نیز روی سرشان رشد کرده است.

به مانند ماینوکسیدیل توصیه می‌شود فرد برای حفظ مزایای دارو به درمان با فیناستراید ادامه دهد. همچنین این نکته را به یاد داشته باشید که فیناستراید ممکن است برای مردان بالای 60 سال کارایی لازم را نداشته باشد.

به مانند بسیاری از داروها فیناستراید هم ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی داشته باشد. برخی از نادرترین عوارض مصرف داروی فیناستراید شامل کاهش میل و عملکرد جنسی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات گزارش شده است. همچنین زنان باردار باید اکیدا از تماس با قرص‌های خُرد شده یا شکسته فیناستراید خودداری کنند.

سایر داروها برای درمان ریزش مو

داروی خوراکی دوتراساید (Dutasteride) که گزینه‌ی دارویی دیگر است که برای مردان توصیه می‌شود. برای زنان نیز درمان دارویی ممکن است شامل داروهای ضد بارداری خوراکی و اسپیرونولاکتون (Spironolactone) باشد.

جراحی کاشت مو

رایج‌ترین نوع ریزش مو دائمی، ریزش منطقه‌ای مو است که معمولا تنها موهای فرق سر فرد ریزش پیدا می‌کند. یا جراحی ترمیمی می‌تواند بهترین گزینه برای این دست افراد باشد.

در جراحی کاشت مو، یک متخصص پوست و مو یا جراح زیبایی، قسمت‌های ریزی از پوست را که حاوی چند تار مو هستند را از پشت سر یا نواحی پُرپُشت دیگر برمی‌دارد و به فرق سر پیوند می‌زند.

برخی از پزشکان بعد از کاشت مو استفاده از داروی ماینوکسیدیل را به بیماران خود توصیه می‌کنند تا ریزش مو را به حداقل برسانند. همچنین، ممکن است برای حصول نتیجه‌ی دلخواه نیاز به بیش از یک عمل جراحی کاشت مو باشد.

با این حال، به یاد داشته باشید که نهایتا ریزش مو ارثی با وجود عمل جراحی باز هم ممکن است ادامه پیدا کند. ذکر این نکته هم ضروری است که روش‌های درمانی جراحی برای درمان طاسی سر معمولا پرهزینه هستند و می‌توانند برای بیمار دردناک باشند. در همین حال، عوارض جانبی مانند زخم و خونریزی نیز دارند.

لیزرتراپی برای درمان ریزش موی سر

روش درمانی دیگر لیزرتراپی مو با لیزر کم‌توان یا لیزر سرد است. این روش درمانی که برای زنان و مردان انجام می‌گیرد از سوی سازمان‌های معتبر دنیا از جمله سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) مورد تایید قرار گرفته است. پژوهش‌هایی که انجام گرفته‌اند، کارایی این روش درمانی را برای درمان ریزش مو تأیید کرده و گزارش دادند که بیماران شاهد تقویت مو و تراکم در نواحی سابقا کم‌پُشت بودند. با این حال، برای ارزیابی اثرات طولانی‌مدت این روش درمانی نیاز به پژوهش‌های بیشتری است.

تغییر در سبک زندگی و داروهای خانگی جهت درمان ریزش موی سر

برخی از کسانی که دچار ریزش مو شدند ممکن است از درمان‌های دارویی یا درمان‌های تهاجمی مانند کاشت مو پرهیز کنند و به جای آن بخواهند از محصولاتی مانند کلاه گیس یا موی مصنوعی بهره ببرند. قبل از هرکاری بهتر است با یک متخصص پوست و مو یا متخصص زیبایی مشورت کنید. راهکارهای غیر پزشکی زیادی وجود دارند که می‌توان از آن برای پوشش دائمی یا موقت مو استفاده کرد.

 آمادگی برای وقت ملاقات با پزشک

ممکن است ابتدا نگرانی‌های خود را در مورد ریزش مو با یک پزشک عمومی معتمد در میان بگذارید و این پزشک هم به طبع شما را به یک پزشک متخصص پوست و مو ارجاع دهد.
چه کارهای باید انجام دهید؟
-قبل از هر چیز، فهرستی از اطلاعات شخصی خود تهیه کنید و مواردی از جمله فشارها و استرس‌هایی که در محیط خانه یا محل کار تجربه می‌کنید و همین‌طور تغییراتی که اخیرا در زندگی خود اعمال کرده‌اید را در آن بگنجانید.
-فهرستی از تمام داروها، ویتامین‌ها و مکمل‌های غذایی که در هنگام ملاقات با پزشک مصرف می‌کنید تهیه کنید.
-سوالاتی که می‌خواهید از پزشک خود بپرسید را در جایی یادداشت کنید.

وقت ملاقات با پزشک محدود است، بنابراین بهتر است همواره فهرستی از سوالاتی که میخواهید از پزشک بپرسید را همراه داشته باشید تا از وقت ذیقیمت خود بهبهترین نحو استفاده کنید. سوالاتی که میخواهید بپرسید از را از مهمترین تا کماهمیتترین اولویتبندی کنید.

بهترین قرص ضد ریزش مو برای زنان | بهترین قرص ضد ریزش مو برای زنان نی نی سایت

برخی از مهمترین سوالاتی که ممکن است بخواهید از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

  • علل ریزش مو چیست؟
  • آیا علل احتمالی دیگری نیز برای ریزش مو وجود دارد؟
  • به چه نوع آزمایش‌هایی احتیاج دارید؟
  • آیا ریزش مو دائمی است یا اینکه موها دوباره رشد خواهند کرد؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت است، رشد مجدد موها چقدر زمان می‌برد؟
  • بهترین مسیر برای درمان چیست
  • آیا نیاز به پرهیزهای (غذایی) یا دستورالعمل‌های دیگر وجود دارد؟
  • آیا باید با یک متخصص پوست‌ و مو ملاقات کنم؟ در این صورت، هزینه آن چقدر خواهد بود؟
  • آیا دارویی جایگزینی برای دارویی که تجویز کرده‌اید وجود دارد؟
  • آیا بروشور یا کتابچه‌ی راهنمایی دارید که بتوانم مطالعه کنم؟
  • برای مطالعه چه وب‌سایت‌هایی را پیشنهاد می‌دهید؟
دکمه بازگشت به بالا