تیمی از محققان دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک به رهبری آنه ماسکونا ویروس شناس، گروهی را یافته اند که می تواند SARS-CoV-2 را کاهش دهد. به این ترتیب، برای پیشگیری از بیماری، حتی تزریق دردناک واکسن مورد نیاز نیست. اسپری بینی محافظ در برابر ویروس است!
به گزارش اخبار ایران من مربا وی نوشت: «کرونا تا کی مهمان ما خواهد بود، سوالی است که احتمالاً از همان ماه های اول شیوع همه گیر می خواهیم جواب آن را بدانیم. ابتدا فکر می کردیم وقتی هوا گرم است، این ویروس نفس می کشد. سایر ویروس های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کم کم اونو ناپدید می شود و ضعیف می شود اما امواج متوالی اپیدمی همه امیدهای ما را بر باد داده است با وجود ساخت انواع واکسن ها نتوانسته ایم یک سد کامل ایجاد کنیم. یکی از افسانه ها در مورد اثربخشی واکسن ها این بود که راه اصلی ورود آن است. بیماری زایی HIV راه تنفسی است؛ اگرچه واکسن از این طریق وارد بدن نمی شود، شاید به همین دلیل نمی تواند سیستم ایمنی را همانطور که انتظار می رود تحریک کرده و برای حمله آماده می کند.به همین دلیل مطالعات مختلفی در رابطه با ساخت واکسن های استنشاقی انجام شده است. هم در داخل کشور و هم در گروه های تحقیقاتی سایر کشورها. البته این تحقیقات هنوز در مراحل تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش نمونه های حیوانی است، اما اگر بتواند نتایج معتبری را ارائه دهد، فصل جدیدی را نه تنها در مبارزه با ویروس کرونا، بلکه با سایر ویروس های تنفسی باز خواهد کرد. در یک مطالعه جدید، تیمی از محققان دانشگاه کلمبیا به نتایج جدیدی در رابطه با این دارو دست یافتند.
گروههای تحقیقاتی مختلفی در حال کار بر روی اسپریهای سریع بینی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا هستند، اما تولید این اسپریها دشوار است. اکنون، تیمی از محققان دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، به رهبری ویروس شناس آن ماسکونا، گروهی را پیدا کرده اند که می تواند SARS-CoV-2 را کاهش دهد. به این ترتیب، برای پیشگیری از بیماری، حتی تزریق دردناک واکسن مورد نیاز نیست. اسپری بینی محافظ در برابر ویروس است!
پاکسازی ویروس از ریه ها
همانطور که گفته شد، این اسپری تنفسی یکی از اسپری های بینی توصیه شده برای جلوگیری از عفونت SARS-CoV-2 است. این اسپریها سریع هستند و میتوان آنها را به طور مکرر، شاید یک یا دو بار در روز، روی بینی و گلو، جایی که ویروس برای اولین بار درگیر میشود، استفاده کرد. برخلاف واکسنها که سیستم ایمنی میزبان را برای ایجاد ایمنی طولانیمدت آموزش میدهند، این واکسنها موقتی هستند و از ورود ویروس به سلولها جلوگیری میکنند. چندین گروه تحقیقاتی نشان داده اند که این اسپری ها در پیشگیری از عفونت SARS-CoV-2 در حیوانات موثر است.
دونا فاربر، ایمونولوژیست دانشگاه کلمبیا، میگوید: «اگر این دارو روی انسانها کار کند، میتواند به ابزارهای معدودی که محققان برای مبارزه با ویروس توسعه دادهاند اضافه کند. واکسنها در برابر کووید-۱۹ شدید محافظت میکنند اما توانایی پیشگیری از بیماری را ندارند و ضد ویروسهای موجود به جای پیشگیری، بیماری را درمان میکنند.
این اسپریها میتوانند علاوه بر پوشیدن ماسکهای تنفسی، بهویژه در مناطق پرخطر مانند بیمارستانها و رستورانها، راهی جایگزین برای جلوگیری از عفونت در اختیار افراد قرار دهند. وی گفت: رعایت آن بسیار مهم است.
ماسکونا می گوید: «این پمپ ها راه طولانی در پیش دارند. امروزه با کاهش اورژانس کرونا، بودجه و علاقه شرکتهای دارویی به کارآزماییهای بالینی محدود شده است، از طرفی آزمایشها برای اینکه ببینند واکسیناسیون پیشگیرانه چقدر موثر و پرهزینه است که عامل محدودکننده دیگری است. سمپاشی باید وظیفه دشوار پوشاندن هر ناحیه ای را که ممکن است ویروس درگیر باشد، انجام دهد، زیرا هنگامی که ویروس حتی به چند سلول وارد شود، یک عفونت کامل می تواند به سرعت پیشرفت کند.
محاصره ویروسی
وندی بارکلی، ویروس شناس در امپریال کالج لندن، می گوید تلاش ها برای ایجاد اقدامات محافظتی در برابر ویروس ها مدت ها قبل از کووید-19 آغاز شده است. چنین مطالعاتی نتایجی را در مورد داروهای خوراکی مختلف از جمله اوسلتامیویر (تامیفلو) که از آنفولانزا جلوگیری میکند و تنوفوویر-امتریسیتابین که از عفونت HIV جلوگیری میکند، نشان داده است، اما بارکلی معتقد است که هیچ داروی ضد ویروسی غیر از دارویی که به عنوان یک مانع عمل میکند تولید نشده است. در برابر ذرات ریز ویروسی که باعث آنفولانزا می شوند، وارد بازار نشده است. اسپری پیشگیرانه راحت تر از آنتی بیوتیک هایی مانند پاکسلوید که در روزهای اول بیماری استفاده می شود، عمل می کند. جلوگیری از آلوده شدن یک سلول توسط ذرات ویروس کار بسیار سادهتری نسبت به جلوگیری از تأثیر میلیونها ذره میکروسکوپی است که چند روز پس از عفونت توانستهاند تکثیر شوند و باعث بیماری در بدن شوند.
محققان انواع مختلفی از اسپری های بینی را برای کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا آزمایش کرده اند. در میان آنها، مولکول های کوچک آنتی بادی مانند به نام نانوبادی وجود دارد که با ورود به محل های تولید ویروس، ویروس را از بین می برد. این آنتی بادی ها از زنجیره های کوتاهی از اسیدهای آمینه یا پپتیدها و ذرات کوچکی ساخته شده اند که پروتئین ها را تقلید می کنند. به عنوان مثال، اسپری توسعه یافته در گروه تحقیقاتی Moscona و همکارانش یک پپتید است که به ساختار ویروس متصل می شود و از تعامل ویروس با سلول میزبان جلوگیری می کند. این فرآیند از انتقال مواد ژنتیکی ویروس به داخل سلول جلوگیری می کند و در نتیجه از عفونت جلوگیری می کند. ماسکونا و همکارانش برای آزمایش پپتید خود، آن را یک بار در روز به مدت دو روز به بینی خوک ها (نوعی پستاندار) تزریق کردند و خوک های آلوده را در معرض SARS-CoV-2 قرار دادند. هیچ یک از شش موش دریافت کننده پپتید آلوده نشدند. در حالی که هر شش حیوانی که دوز دارونما را دریافت کردند، آلوده بودند. قبل از آزمایش این پپتید در انسان، Muskona می خواهد این نتایج را در مدل حیوانی دیگری مانند موش تکرار کند.
اسپری بینی دیگری توسط تیم تحقیقاتی ریچارد لدوک، داروساز دانشگاه شربروک در کانادا ساخته شده است. این اسپری حاوی یک مولکول کوچک است که پروتئینی از گروهی را که ویروس باید به سلول هدف متصل کند، فعال می کند. LeDuc و همکارانش دریافتند که موشهایی که دوز دوز دریافت کردهاند به ویروس کرونا آلوده شدهاند، اما نسبت به موشهایی که فقط محلول نمکی دریافت کردهاند، ویروس کمتری در ریههای آنها وجود دارد. Leduc و همکارانش در تلاش هستند تا اثربخشی پپتید را با افزایش پایداری آن و انتخابیتر کردن آن قبل از آزمایشهای بالینی افزایش دهند.
مشکل آبریزش بینی
اگرچه محققان یک داروی ضد ویروسی پیدا کردهاند که میتواند به عنوان اسپری بینی تولید شود و از عفونتهای کروناویروس انسانی جلوگیری کند، اما همچنان با مشکل عدم اطمینان از باقی ماندن این ترکیب در بینی برای مؤثر بودن مواجه هستند. بارکلی می گوید: بینی و گلوی شما برای حذف مواد شیمیایی اضافی طراحی شده است. «وقتی میخواهید چیزی را وارد کنید، بینی شما سعی میکند آن را بیرون بکشد».
محققان ممکن است بتوانند با تولید اسپری هایی که می توانند مکرراً از آنها استفاده کنند بر این مشکل غلبه کنند، اما بارکلی هشدار می دهد که هر چه افراد بیشتری مجبور به مصرف دارو شوند، کمتر از دستورات پزشک خود پیروی می کنند. از سوی دیگر، اگرچه اکثر عفونتهای سارس-کوو-2 از بینی شروع میشود، اما در بیشتر موارد برای مؤثر بودن داروی پیشگیری، بهتر است دارو دهان و گلو و حتی ریهها را بپوشاند. ، که نیاز به استفاده از نازل های مخصوص دارد.
بارکلی می گوید، با این حال، سمپاشی می تواند بسیار مهم باشد، به خصوص در مکان هایی که افراد کمی از ماسک استفاده می کنند. اگر بتوانیم به جای استفاده از ماسکهایی که اعتماد به نفس کافی برای حضور در مکانهای شلوغ را ایجاد میکنند، مانعی نامرئی در برابر ویروس ایجاد کنیم، میتوان گفت که در حال تجربه یک تغییر بزرگ هستیم و همه چیز میتواند به حالت قبل از همهگیری بدون هیچ گونهای برگردد. نگران است” او می گوید.
از: Nature.com
انتهای پیام