به گزارش اخبار ایران من، اخبار ایران من او نوشت: «کسانی هستند که زمان و انرژی زیادی را صرف تصمیمهای ساده میکنند و در نهایت قادر به انجام تمام وقت آن نیستند و همیشه از عواقب هر تصمیمی میترسند.
اول از همه، باید به خاطر داشته باشید که همه تصمیمات ما درست نخواهد بود و پیامدهای مثبتی در پی نخواهد داشت. شما باید یاد بگیرید که چگونه عاقلانه تصمیم بگیرید. هنگام تصمیم گیری، مراحل زیر را در نظر بگیرید تا بتوانید فورا اقدام کنید.
1. از شک و تردید فرار نکنید
گاهی اوقات افراد نمی توانند آگاهانه تصمیم بگیرند زیرا از عدم اطمینان یا شک در مورد چیزی می ترسند. در واقع، ممکن است در ابتدا بدیهی به نظر نرسد که تصمیمات ما درست یا غلط است. وقتی فردی در مورد چیزی شک دارد، ترسیده و قادر به تصمیم گیری درست نیست. این وضعیت یکی از صفات طبیعی انسان است که به او کمک کرد تا از عصر حجر جان سالم به در ببرد. اگر مردم آن زمان در کاری که انجام می دهند شک نداشتند، جان خود را از دست می دادند. ما این احساس را از زمان عصر حجر به دنیای مدرن خود آورده ایم. بنابراین باید یاد بگیرید که هنگام تصمیم گیری، ترس و شک را کنار بگذارید. باید بدانید که همیشه نمی توانید تصمیمات درستی بگیرید و برخی تصمیمات با تعدادی اشتباه همراه خواهد بود.
4. یک ضرب الاجل تعیین کنید
زمانی که به چیزی برخورد کردید که نیازی به اقدام فوری ندارد، برای خود ضرب الاجل تعیین کنید. اگر همیشه تاخیر داشته باشید انجام کاری ممکن است سخت باشد. در عین حال، تصمیم گیری در آخرین لحظه و با عجله اغلب اشتباه است.
3. تا جایی که می توانید اطلاعات کسب کنید
برای گرفتن یک تصمیم محکم، باید دقیقاً بدانید که چه چیزی را می خواهید انتخاب کنید. اگر شناخت کافی از موضوع داشته باشید و تمام جوانب آن را مطالعه کرده باشید، به راحتی می توانید تصمیم بگیرید.
4. مزایا و معایب تصمیم خود را بنویسید
اگر نمی توانید تصمیم قطعی بگیرید و همیشه به درستی آن شک دارید، بهترین راه این است که مزایا و معایب تصمیمی را که می خواهید بگیرید یادداشت کنید. در واقع با این کار تصویر واضحی از نتیجه تصمیمی که گرفته اید خواهید داشت و به این ترتیب انتخاب بسیار بهتری خواهید داشت و در عین حال می توانید انتخاب های بیشتری داشته باشید.
5. با دو رویکرد به طور همزمان ادامه دهید
شما می توانید به چندین راه برای انتخاب آگاهانه فکر کنید. در واقع، اگر چیزی غیرعادی به ذهنتان خطور کند، باید در موقعیت خود تجدید نظر کنند. در این صورت، می دانید که اگر یکی از آنها نتیجه ندهد، راهی برای مقابله ندارید.
6. فریفته نشوید
گاهی اوقات با دو انتخاب روبرو می شوید که نتیجه یکی را می دانید اما دیگری را نمی دانید. به این دلایل، تصمیم برای رسیدن به نتایجی که می خواهید ممکن است بهترین گزینه نباشد و باید کمی ریسک کنید و گزینه دیگری را انتخاب کنید. در این مرحله، شما مجبور نیستید نسبت به انتخاب خود تعصب داشته باشید. خلاق باشید و روشی را انتخاب کنید که نتایج آن به خوبی شناخته شده نیست، اما ممکن است بهتر از تصمیمی باشد که نتایج آن از قبل شناخته شده است.
7. انتخاب های خود را به خاطر بسپارید
در هر صورت، با وجود اینکه موانعی وجود دارد که به سختی میتوانیم تصور کنیم، آنها ادامه میدهند. همچنین می توانید نتایج را در جایی بنویسید که هر بار مجبور شوید همان تصمیم سخت را بدون دردسر و نگرانی بگیرید.
8. بدانید چه زمانی به غرایز خود اعتماد کنید
درست است که تصور و اندازه گیری موقعیت نقش بسیار مهمی دارد، اما گاهی اوقات غریزه شما کمک می کند. گاهی اوقات مهمترین تصمیمات زندگی به طور طبیعی گرفته می شود. بنابراین می توانید احساسات خود را هنگام انتخاب موضوع بیان کنید. اما اگر نمی توانید انتخاب کنید و چیزی به ذهن شما نمی رسد، احتمالاً در حال حاضر با افکار خود موافق نیستید که می تواند به دلیل استرس، خستگی یا تفکر بیش از حد باشد. می توانید مدتی پیاده روی کنید، به یک مکان آرام بروید و استراحت کنید یا زیاد بخوابید. وقتی ذهنتان آرام باشد، خوب عمل می کنید و تصمیمات درستی می گیرید.
9. سفر خود را شرح دهید
راه دیگر برای کاهش بار تصمیم گیری، شناسایی چیزهایی است که در زندگی دوست دارید. اگر احساس میکنید نمیدانید و نمیدانید چه کاری باید انجام دهید و چه تصمیمی بگیرید، به ترجیحات و تصمیمهای خود تکیه کنید و برای رسیدن به آنچه در زندگی برایم مهم است، چه تصمیمهایی باید بگیرم؟ با این طرز تفکر می توانید به راحتی و بدون ترس تصمیم گیری کنید.
10. آماده باشید
برای همه چیز در زندگی خود، از خرید لباس گرفته تا غذا خوردن، از قبل برنامه ریزی کنید. به این ترتیب نه تنها انرژی ذهنی زیادی را صرف کارهای کوچک روزمره می کنید، بلکه مجبور نیستید برای هیچ چیز تصمیمات کسل کننده ای بگیرید. در عین حال برنامه ریزی برای کارهای مختلف به شما کمک می کند تا از تصمیم گیری های عجولانه و عجولانه خودداری کنید و در نتیجه نگرانی نداشته باشید.
۱۱. از انتخاب های بد نترسید
فکر نکنید که همه تصمیمات شما باید دقیق و کامل باشد. در واقع، یکی از دلایلی که بسیاری از تصمیم گیری های عاقلانه می ترسند این است که می خواهند تصمیماتشان درست باشد.
در واقع، ترس از اشتباه به دو دلیل رخ می دهد:
اول، ممکن است خاطرات بدی از یک کار اشتباه گذشته داشته باشید که عمیقاً شما را آزار داده و اکنون تهدید به انتخاب شما می کند.
دوم اینکه از کودکی به شما می گفتند که باید خوب کار کنید و در کار شکست نخورید، از تصمیم گیری می ترسید. اما باید به خاطر داشته باشید، اشتباهات و شکست ها بخشی از زندگی هستند. جدایی اغلب فرد را قوی تر و آگاه تر می کند.
برای رفع این دو موضوع، انتخاب های کوچک، غیرضروری و اشتباه داشته باشید. به عنوان مثال، هنگام خرید ساندویچ، چیزی بخرید که کارفرمای شما دوست ندارد. مغز شما همین الان به شما می گوید که باید منتظر نتیجه باشید. اما می بینید که هیچ اتفاق بدی نمی افتد. یا به موقع نزد دندانپزشک نروید و کمی تأخیر کنید. مغز شما ممکن است به شما بگوید: “در حال حاضر به یک دندانپزشک جدید فکر کنید!” آن وقت متوجه می شوید که اشتباه بزرگی مرتکب شده اید و جای نگرانی ندارید. به این ترتیب، می توانید ترس خود را هنگام تصمیم گیری کاهش دهید.
با راهبردهای فوق، می توانید با تصمیمات خود متکی به خود شوید و در مورد رویدادهای مهم زندگی خود تصمیمات عالی بگیرید.
انتهای پیام/