اطلاعات خصوصی خود را در اختیار هوش مصنوعی قرار ندهید

هشدار گوگل؛

هوش مصنوعی

شرکت گوگل به طور رسمی اعلام کرد که کاربران نباید اطلاعات خصوصی و موقعیت مکانی خود را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از فوربس، مدتی است که شرکت‌های سازنده تلفن همراه به فکر استفاده و اضافه کردن هوش مصنوعی به گوشی‌های خود هستند تا از این طریق کارایی دستیار صوتی و نحوه استفاده از گوشی را برای کاربران خود بهبود ببخشند. بسیاری از منتقدان موافق استفاده از هوش مصنوعی در گوشی‌های هوشمند هستند و عده بسیار زیادی نیز مخالف ورود این فناوری به گوشی‌های هوشمند هستند چرا که اعتقاد دارند هنوز بسیار زود است و ما نسبت به این فناوری نقص‌های بسیار زیادی داریم، از طرفی هم در صورت ارائه اطلاعات مربوط به حساب‌های شخصی به هوش مصنوعی ممکن است اتفاق‌های پیش‌بینی نشده زیادی برای اطلاعات کاربران بیوفتد.

علاوه بر این شرکت گوگل نیز اعلام کرده است که کاربران نباید اطلاعات مربوط به حساب‌های گوگل خود را در اختیار هوش‌های مصنوعی قرار دهند چرا که این ماشین‌ها از اطلاعات کاربران برای توسعه و بهبود عملکرد خود استفاده می‌کنند. 

اما استفاده از هوش مصنوعی در گوشی‌های هوشمند علاوه بر خطرات عادی، تهدید‌هایی برای اطلاعات شخصی نظیر دسترسی به چت‌های افراد و احتمال نشت آن‌ها در فضای مجازی و وجود خواهد داشت که این موضوع فاجعه‌بار است.

چند وقت پیش بود که شرکت گوگل اعلام کرد زمانی که از هوش مصنوعی جمنای در سرویس‌های گوگل خود استفاده کنید این هوش مصنوعی به طور کامل اطلاعات شما را ذخیره کرده و از آن برای توسعه و بهبود خدمات خود استفاده خواهد کرد.

از طرفی هم گوگل اعلام کرده است که اطلاعات کاربران جمنای را تا ۱۸ ماه ذخیره خواهد کرد، اما کاربر می‌تواند آن را از ۳ تا ۳۶ ماه تغییر دهد؛ به این ترتیب اطلاعات خصوصی و مکانی کاربران حداقل تا ۳ ماه در سیستم‌های جمنای ذخیره خواهد شد.

بر اساس اعلام شرکت امنیتی «ایست» (ESET) هر داده‌ای که در فضای آنلاین اشتراک گذاشته شود دارای پتانسیل تحلیل و اشتراک‌گذاری بوده و همین موضوع نشان دهنده ارزش اطلاعات کاربران است. مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند به گونه‌ای طراحی شوند که تا ریزترین اطلاعات کاربران را بررسی کنند و همین موضوع نشان دهنده خطرآفرین بودن این فناوری است. 

اطلاعات شخصی تنها مواردی نیستند که منتقدان نسبت به جمع آوری آن ابراز نگرانی کرده‌اند و ذخیره سازی چت‌های کاربران با چت بات‌ها که در لحظه در سرور‌های مربوط به آن چت بات با هدف بهبود عمبکرد چت بات ذخیره می‌شوند یکی دیگر از دغدغه‌های منتقدان است.

با این حال هنوز هیچ کدام از شرکت‌های بزرگ به طور رسمی از هوش مصنوعی در دستیار صوتی گوشی خود استفاده نکرده‌اند و باید منتظر بود و دید مراجع نظارت بر هوش مصنوعی مجوز لازم برای استفاده از این فناوری به طور کامل در گوشی را خواهند داد یا خیر.

دکمه بازگشت به بالا