استخوان ها نقش مهمی در حفظ و حمایت از قدرت بدنی و کمک به ما برای حرکت، ایستادن و بقا دارند. استخوانها مواد معدنی ضروری را حفظ میکنند و حاوی «استخوان» هستند که به تولید سلولهای خونی کمک میکنند که نقش حیاتی در عملکردهای مختلف بدن دارند.
به گزارش اخبار ایران من، استخوان ها زندگی انسان را ترمیم و بازسازی می کنند. در سنین پایین، بدن به جای تخریب استخوان، آن را بازسازی می کند، اما با افزایش سن، سرعت آن کاهش می یابد. در زنان، از دست دادن استخوان پس از یائسگی به سرعت رخ می دهد و در برخی موارد این کاهش شدید است و در نتیجه وضعیتی به نام پوکی استخوان ایجاد می شود. در زنان شایع تر از مردان است.
بنابراین، حفظ سلامت استخوان باید عامل مهمی برای همه، به ویژه زنان، باشد تا بتوانند هزینه پیری مرتبط با مغز استخوان را بپردازند. داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش، داشتن یک رژیم غذایی سالم، اجتناب از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل می تواند سلامت استخوان ها را در مدت زمان طولانی بهبود بخشد.
مصرف الکل، تنباکو، غذاهای ناسالم، نوشیدنی های گازدار همراه با کلسیم و کمبود ویتامین D می تواند منجر به شکنندگی و ضعیف شدن استخوان ها شود.
ناتوانی در ورزش و عدم تحرک می تواند منجر به تورم و درد مفاصل شود.
با بالا رفتن سن زنان، استخوان ها استخوان از دست می دهند زیرا هورمون های آنها (استروژن و پروژسترون) متفاوت است. بلوغ، بارداری، شیردهی و تغییرات فیزیولوژیکی نیز بر استحکام استخوان تأثیر می گذارد. اگر سیستم اسکلتی ضعیف باشد، آسیب جزئی می تواند باعث شکستگی شود و راه رفتن را دشوار کند.
توصیه های مفید برای زنان برای حفظ سلامت استخوان های خود
ورزش: ورزش هایی مانند پیاده روی، دویدن و بالا رفتن از پله ها می تواند به فرد کمک کند تا توده عضلانی خوبی داشته باشد و پوکی استخوان را کاهش دهد.
مصرف ویتامین D: ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک می کند و تعدادی از عملکردها را برای سلامت استخوان ها انجام می دهد. کمبود ویتامین D نشانه تحلیل رفتن استخوان است و خطر تحلیل استخوان را افزایش می دهد. غنی ترین منبع ویتامین D نور خورشید است و پس از آن روغن ماهی، زرده تخم مرغ، غلات کامل، شیر، آب پرتقال و شیر سویا قرار دارند.
غذاهای غنی از کلسیم: غذاهای سرشار از کلسیم به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک می کنند. غذاها باید شامل شیر، ماهی، بادام، کلم بروکلی و سایر غذاهایی باشند که سلامت استخوان ها را تقویت می کنند. اثرات کاهش کلسیم به طور مستقیم در استخوان ها آشکار می شود. کلسیم پایین باعث پوکی استخوان، پوکی استخوان و شکستگی های ناگهانی می شود.
اجتناب از الکل: الکل توانایی بدن برای جذب کلسیم را کاهش می دهد و در نتیجه باعث تحلیل استخوان می شود.
مصرف نمک را محدود کنید: افزایش مصرف نمک می تواند به کاهش کلسیم و سرعت بخشیدن به تشکیل استخوان کمک کند. خانم ها به خصوص بعد از یائسگی باید از غذاهای کم چرب و پخته شده استفاده کنند که معمولا نمک زیادی دارند.
اجتناب از سوء مصرف الکل: کافئین باعث آزاد شدن سریع کلسیم از بدن می شود و باید به آرامی مصرف شود.
در حالی که پیروی از این دستورالعمل ها مهم است، آزمایش برای سلامت استخوان نیز مهم است. آزمایش باید قبل از 30 سالگی شروع شود و افرادی که سابقه پیوند مغز استخوان در خانواده دارند باید دو بار در سال مورد آزمایش قرار گیرند تا از این خطر جلوگیری شود.
انتهای پیام/