رئیس آزمایشگاه مرجع ملی کووید-۱۹ در انستیتو پاستور گفت: احتمال هشت موج یا بیشتر از کرونا وجود دارد، اما همه اینها بستگی به نوع ویروسی دارد که ظهور خواهد کرد. بنابراین نمی توان گفت که موج هفتم آخرین موج کرونا در ایران است.
دکتر. مصطفی صالحی وزیری در گفتگو با اخبار ایران منوی در خصوص شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: نوع جدید آمیکرون به نام BA2.75 هنوز در ایران شناسایی نشده است. در حال حاضر نوع فعلی کووید 19 در این کشور (بیش از 90 درصد) نوع BA5 و در سایر نقاط جهان نوع BA5 شایعتر و بزرگتر است.
وی همچنین درباره روش آزمایش نمونههای آزمایشگاهی کرونا با توجه به شناسایی زیرسویهها توضیح داد: با توجه به هزینه بالای آزمایشهای توالییابی NGS و به دلیل محدودیت بودجه، اکثر نمونههای خوب ارسالی به این آزمایشگاه ملی توسط ژن توالییابی میشوند. ما گذاشتیم.
وی در خصوص تاثیر ویروس کرونا بر هفتمین کشور کشور نیز گفت: اگر بخواهیم کشور ایران را با کشورهایی که اولین بار این ویروس در آن ها شناخته شده بود مانند آفریقای جنوبی مقایسه کنیم، با موجی از این ویروس مواجه نخواهیم شد. اما آنها کاملاً در مورد کرونا مطمئن بودند. زیرا ویروس به ما نشان می دهد که هر لحظه ممکن است اتفاقات غیرمنتظره ای رخ دهد.
این ویروس شناس تاکید کرد: احتمال موج هشتم یا بیشتر وجود دارد، اما همه چیز بستگی به نوع ویروسی دارد که ظهور می کند که عوامل دیگری نیز بر آن تأثیر می گذارد. بنابراین نمی توان گفت که موج هفتم آخرین موج کرونا در ایران است.
مدیر آزمایشگاه مرجع ملی کووید 19 در انستیتو پاستور در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد موج بعدی کرونا با مشکلات قدیمی مانند دلتا دوباره سرایت کند؟ اما این احتمال زیاد نیست. اگر بخواهیم به تکامل ویروس فکر کنیم، ویروس به جایی میرود که میتواند گسترش یابد و کمی کوچک شود. اما برخی جهش ها ممکن است در ویروس رخ دهد که باعث مشکلات رفتاری مختلفی می شود. اگر اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، احتمالاً جهشهای خطرناکی نخواهیم داشت. اما این داستان اصلا قطعی نیست. تنها چیزی که ما از آن مطمئن هستیم این است که تعداد کمی از مرگ و میرها وجود خواهد داشت. زیرا سیستم ایمنی انسان در این دوره از اپیدمی کرونا تقویت شده است و پاسخ ایمنی می تواند رشد ویروس را متوقف کند.
او گفت که در پاییز می توان شاهد ظهور و انتشار سایر ویروس های تنفسی از جمله آنفولانزا بود.وی بیان کرد: در این زمان، حدود 2 سال و نیم که کرونا عامل اصلی بیماری های تنفسی بود، به دلیل حفظ روش ها و استفاده از ماسک، سایر ویروس های تنفسی فضای کمتری برای انتشار و انتشار داشتند، اما اکنون با با تثبیت اوضاع و کاهش رعایت قانون، می توانیم علاوه بر کرونا شاهد شیوع آنفولانزا باشیم که می تواند مشکل باشد.
وی همچنین درباره تمدید واکسن کرونا علیه سویههای جدید ویروس از جمله Omicron گفت: اگر واکسن مناسبی برای جلوگیری از انتشار ویروس وجود دارد، باید واکسن را دوباره ارزیابی کنیم، اما واکسنهای فعلی همچنان در کاهش مرگ و میر موثر هستند.
انتهای پیام