استئوآرتریت یک بیماری مفاصل و شایع ترین شکل آرتریت است. آرتریت به معنای التهاب مفاصل است. در واقع، آرتروز یک بیماری استخوانی جدی است که در آن غضروف استخوان های سنگین از بین می رود. اما چگونه می توان از این مشکل جلوگیری کرد یا مشکلات ناشی از آن را کاهش داد؟
به گزارش اخبار ایران منبیشترین آسیب به این بیماری دست ها، ستون فقرات و نواحی تحمل کننده وزن مانند باسن و زانو هستند. اگر این بیماری ناشی از آسیب یا بیماری نباشد، به آن آرتروز اولیه می گویند که معمولاً در اثر کهولت سن ایجاد می شود.
با افزایش سن، پروتئین های غضروف مفصلی از بین می روند که باعث شکسته شدن آنها و ایجاد ترک های کوچک در ناحیه غضروف می شود که در نهایت منجر به از بین رفتن کامل غضروف می شود. استفاده مکرر از مفصلی که در آن غضروف مفصلی ساییده می شود به تدریج باعث التهاب غضروف، درد و التهاب مفصل می شود.
با از بین رفتن عملکرد غضروف، اصطکاک بین استخوان ها ایجاد می شود که باعث درد و کاهش و سفتی حرکت می شود. التهاب غضروف باعث سفت شدن بدن می شود که منجر به تشکیل خار استخوانی یا استئوفیت می شود.
آرتریت ثانویه توسط عوامل متعددی مانند چاقی، ضربه های مکرر، جراحی های مکرر، اختلالات متابولیک، آرتروز مادرزادی، نقرس، دیابت، اختلالات هورمونی و سایر مشکلات مربوط به کار ایجاد می شود.
آرتریت زودرس نیز در وزنه برداران، بازیکنان فوتبال و سربازان به دلیل فشار مکرر بر روی بافت همبند (عضلات، استخوان ها و غضروف ها) دیده می شود.
چاقی، افزایش سن، جنسیت زنانه، رنگ سفید و آسیب های مکرر مرتبط با ورزش از جمله دلایلی است که باعث بروز این بیماری می شود.
درمان این بیماری چند رشته ای است و شامل فیزیوتراپی، دارو و رژیم غذایی است. فیزیوتراپی و دارو توسط پزشک انجام می شود و رژیم غذایی و وزن توسط متخصص تغذیه بررسی می شود. بسیاری از افراد مبتلا به آرتریت دارای اضافه وزن و چاقی هستند که اولین قدم در کاهش وزن است. زیرا این امر می تواند به فرد کمک کند تا زندگی خوبی داشته باشد و در سطح قابل قبولی عمل کند. نتایج تحقیقات نشان داده است که هر 500 گرم کاهش وزن باعث کاهش 4 بار بیشتر روی زانوها می شود.
غذاهای ضد التهاب بهتر است در این بیماری مداخله کنند. با توجه به این رژیمها، مصرف میوهها و سبزیجات به ویژه انواع سیاه، زرد و نارنجی، غلات کامل، مصرف روغنهای حاوی امگا 3 مانند روغن زیتون، سویا، گردو، تخمه کدو، آب سرد به این بیماران توصیه میشود. ماهی هایی مانند سالمون، ساردین. ، اضافه کردن ادویه هایی مانند زنجبیل، زردچوبه و رزماری به ماهی و مرغ. از طرفی باید مصرف سیب زمینی و پیاز، تخم مرغ، گوشت قرمز، فست فود، کنسرو، شکر و غذاهای حاوی قند، غذاهای ساده مانند نان سفید، برنج سفید و شیر پرچرب را کاهش دهید. خواص التهابی
باید به یاد داشته باشیم که استفاده از مکمل هایی مانند کندرویتین سولفات و گلوکزامین مفید است و نتایج بسیاری از مطالعات نیز اثرات مفید آن را تایید کرده است که البته با توجه به شرایط فرد باید توسط پزشک تجویز شود.
از آنجایی که این بیماری یک بیماری التهابی است، خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزیجات قرمز، نارنجی و زرد برای مبارزه با افزایش رادیکال های آزاد بسیار مفید خواهد بود. همچنین این بیماران به دلیل کمبود کلسیم و ویتامین D با کمبود کلسیم و ویتامین D مواجه هستند، بنابراین باید هر روز از مکمل های کلسیم و دی استفاده کنند.
به گفته اداره تغذیه وزارت بهداشت، پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های ناشی از چاقی و چاقی مانند بیماری های مفاصل، قلبی و قلبی همیشه وزن خود را در مناسب ترین سطح وزن کنید.
انتهای پیام