ترس زورگیران ریخته شده/ در روز روشن خفت گیری می کنند

ابوالقاسم مختاری گفت: یکی از نشانه هایی که ثابت می کند برخورد های سلبی دستگاه قضایی و پلیس با زورگیر ها تناسبی با جرم و آثار اجتماعی و روانی ناشی از آنها نداشته افزایش انواع رفتار های پرخطر اجتماعی و خشن تر شدن زورگیری هاست؛ به گونه ای که همسر و دختر و حتی پسر بچه ها و بزرگسالان نیز در ساعاتی از شبانه روز یا در مکان های خلوت نمی توانند با امنیت خاطر در شهر به خصوص در تهران و سایر کلانشهر ها تردد کنند و از آن بدتر آثار روانی چنین رفتار های خشن و بی رحمانه ای تا آخر عمر در ذهن بزه دیدگان باقی می ماند.
نماینده مردم زابل در مجلس ششم و هفتم گفت: فراوانی اسیدپاشی موبایل قاپی کیف قاپی سرقت تجاوز قتل زورگیری و انواع دیگر بزه های اجتماعی نشان از گسترش ناامنی دارد. در جامعه ای هم که ناامنی زیاد شود وظیفه حاکمیت بسیار حساس تر و سخت تر می شود.
وی متذکر شد: از طرف دیگر تعداد زیاد خلافکاران و زورگیران در زندان ها و پرونده های عریض و طویل شان در دستگاه قضایی و نیروی انتظامی زندان ها و بازداشتگاه ها و ندامتگاه ها را به محلی برای انتقال تجربیات بین جنایتکاران خلافکاران و زورگیران تبدیل کرده و این مسئله خود در وقیح تر و جَری تر شدن آنان در انجام رفتار های خشن و بی رحمانه تاثیر زیادی داشته است؛ نمونه آن ریخته شدن ترس و وحشیانه تر رفتار کردن آنان در دزدیدن اموال مردم در روز روشن در کوچه پس کوچه ها و آسیب های شدید و خشنی که به مردم وارد می کنند هست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجالس ششم و هفتم گفت: بیشتر شدن زورگیری ها دلیل دیگر هم دارد و آن بدتر شدن شرایط اقتصادی و فرو ریختن ارزش های فکری انسانی و اعتقادی جامعه است. ترس زورگیران ریخته شده و بی رحمانه تر در روز روشن دختران و زنان و کودکان را خفت گیری می کنند. وقاهت آنان به حدی زیاد شده که حتی درِ فاضلاب ها و آبراه های شهری کف خیابان ها یا مجسمه های بزرگ چدنی یا شیرآلات سرویس های بهداشتی بین راهی یا آیفن در خانه ها یا حتی قطعه های کوچک سیم های مسی داخل پست های برق را هم می دزدند.
مختاری اتخاذ سیاست های بازدارنده را بر برخورد سلبی و تند مقدم دانست و گفت: فرهنگ سازی و آموزش خانواده ها مقوله ای مجزا و بنیادین است که در صورت توجه جدی به آن شاید از بروز انواع بزه ها زورگیری ها و امثال این رفتار های ضد امنیت روانی و ضد اجتماعی جلوگیری کند اما نباید فراموش کرد که سهم فقر اقتصادی از فقر فرهنگی و اجتماعی خلافکاران کمتر نیست. فقر اقتصادی باعث شده که افرادی که دارای زمینه های فرهنگی و اجتماعی نامناسب هستند به سمت خلاف بروند.
نماینده مردم زابل در مجلس ششم و هفتم رفتار قهری پلیس در مواجهه با انواع بزه های اجتماعی را نامتناسب با شرایط دانست و افزود: در همه جای دنیا قوانین بازدارنده و اقدامات هوشمندانه پلیس به شکلی است که خلافکاران به سرعت شناسایی و رد آنان زده می شود و از حوادث اجتماعی بدتر و بزرگ تر جلوگیری می شود اما در ایران وضعیت به گونه ای است که سارقان و زورگیران به راحتی در شهر تردد می کنند و در روز روشن از زنان و دختران و کودکان زورگیری می کنند و دست مالباختگان به جایی بند نیست چون سیستم و سازمان پلیس و سایر دستگاه های مسوول در این حوزه اصلا برای پیشگیری از جرم و بزه طراحی نشده است به همین دلیل است که اکثر دستگاه های مسوول در این زمینه زمانی که یک جرم یا بزه یا زورگیری اتفاق می افتد تا شروع به پرس و جو از مالباختگان می کنند و مثلا می پرسند «به چه کسی مشکوک هستید؟» در حالی که مالباختگان در دام لحظه ای و یکباره زورگیران و سارقان می افتند و غالبا نمی توانند ماموران پلیس را یاری کنند.
وی ناامنی اجتماعی از مهمترین مسائل کشور دانست و متذکر شد: ناامنی اجتماعی باید جایش را به ناامنی خلافکاران و دزدان بدهد یعنی دستگاه های مسوول چه در دستگاه قضایی و چه پلیس و چه سایر دستگاه ها باید فکری کنند تا خلافکاران و زورگیران جرات چنین اعمالی را پیدا نکنند. دست اندکاران امنیتی انتظامی و قضایی باید فکری اساسی برای بزه ها و زورگیری های رو به رشد کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجالس ششم و هفتم پیشنهاد داد: برای کنترل زورگیری ها و سرقت ها پلیس و دستگاه قضایی باید از هوش مصنوعی و دوربین های مداربسته ابتدا در اماکن عمومی پارک ها و میادین اصلی شهر و بعد در کوچه ها و پس کوچه ها استفاده کند تا خلافکاران بدانند در صورت دست زدن به هر خلافی در دام قانون می افتند و از مجازات گریزی نخواهند داشت. علاوه بر آن باید کانکس های انتظامی در سطح شهر ها به خصوص در محلات یا کوچه های خلوت افزایش یابد. پلیس باید حضورش در میادین معابر و پس کوچه ها را محسوس کند این مسئله تاثیر زیادی در جلوگیری از به دام انداختن دختران و زنان مردم و سرقط موبایل طلا و کیف شان دارد.