مشکلات حوزه بهداشت و درمان سرولایت توجه مسئولان را می‌طلبد

بهداشت

اخبار ایران من/خراسان رضوی بخشدار سرولایت گفت: به دلیل تغییرات چندین مرحله‌ای ریاست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور و بعد مسافتی که منطقه سرولایت به مرکز استان و مرکز شهرستان دارد، متأسفانه طی چند سال اخیر توجهات خاصی به حوزه بهداشت و درمان این بخش نشده است.

باقر صدیقی در گفت و گو با اخبار ایران من در خصوص وضعیت زیرساخت‌های بهداشت و درمان در بخش سرولایت ضرورت بهسازی فضای فیزیکی خانه‌های بهداشت روستایی که اغلب محصور نیستند و رنگ‌آمیزی نشده‌اند، نداشتن تجهیزات مناسب، استقرار بهورزان و نحوه دهگردشگری پزشکان، رسیدگی به وضعیت ورود فاضلاب منازل به معابر و وجود مخاطرات بهداشتی و ضرورت استقرار یک دستگاه آمبولانس شهری برای شهر چکنه را از جمله مطالبات بخش سرولایت از دانشگاه علوم پزشکی نیشابور دانست.

وی با بیان اینکه به دلیل کمبود پزشک، دهگردشی پزشکان بسیار بافاصله و نامنظم انجام می‌شود، گفت: با توجه به اینکه شهر چکنه در حاشیه و مجاورت جاده ترانزیتی آسیای میانه قرار دارد استقرار یک دستگاه آمبولانس ضروری است.

بخشدار سرولایت اظهار کرد: گرچه تنها داروخانه‌ای که به مردم منطقه ارائه خدمات دارویی می‌داد خصوصی بوده اما چون از مدتی قبل از شهر چکنه جمع‌آوری شده عملاً مشکلات تهیه دارو را برای شهروندان به وجود آورده است.

صدیقی با اشاره به ضعف نظارت بهداشت محیطی بر اصناف، واحدهای صنوف و نانوایی‌ها از ریاست دانشگاه علوم پزشکی درخواست شد به این موضوعات توجه بیشتری داشته باشند که برای رفع مشکلات قول پیگیری‌هایی نیز داده شده است.

وی در ادامه از وجود چهار مرکز جامع خدمات سلامت در بخش سرولایت که حوزه‌های روستایی را به صورت متمرکز و دهگردشی پوشش می‌دهند، خبر داد و گفت: شهر چکنه مرکز درمان بستر شبانه‌روزی دارد اما چون در موقعیت مکانی با فاصله ۲کیلومتری از شهر و حاشیه جاده ترانزیتی قرار دارد به دلیل مشکلات تردد به این مرکز یکسری نارضایتی‌ها از سوی اهالی وجود دارد.

بخشدار سرولایت افزود: چون این مرکز درمان بستر در خارج شهر قرار دارد و از سویی وسیله حمل و نقل عمومی هم نداریم عملاً برای رفتن به مرکز باید هزینه‌های بسیاری را متقبل شد، رفت و آمد به صورت پیاده هم با مشکلات و خطراتی مواجه است.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در اقصی نقاط روستاهای دور دست ستودنی است اما کافی نیست، بیان کرد: ۴ مرکز جامع خدمات سلامت ۴۰ روستای بخش سرولایت را پوشش می‌دهند.

صدیقی کمبود نیرو را از مشکلات این مراکز دانست و اظهار کرد: گرچه برای دهستان برزنون درخواست پزشک شبانه‌روزی داشتیم اما با پیگیری‌هایی که داشتیم از یک سال گذشته پزشک به صورت بیتوته مستقر شد. به طوری که پزشک تا ساعت ۲۲ خدمات را به عموم ارائه می‌دهد و از این ساعت به بعد فقط خدمات اورژانسی داده می‌شود.

وی با اعلام اینکه برزنون تا مرکز بخش ۴۰ کیلومتر فاصله دارد، تصریح کرد: گرچه با حضور این پزشک تقریباً مشکلات دورترین روستاها تا حدودی رفع شد اما اگر بعد از ساعت ۲۲ فردی نیاز به پزشک داشته باشد الزاماً باید به شهر چکنه برود.

بخشدار سرولایت نبود پزشک متخصص را یکی دیگر از مشکلات دانست و گفت: درخواست داشته‌ایم که هر ۱۵ روز یک پزشک متخصص در منطقه حضور یافته و ارائه خدمت بدهد.

وی استقرار پزشک و تجهیزات مورد نیاز اولیه مراکز و خانه‌های بهداشت روستایی را از مهم‌ترین مسائلی دانست که باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به آن‌ها توجه شود، همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی و توجه به نیروهای جوان برای آموزش و ترویج فرزند آوری در راستای طرح جوانی جمعیت از دیگر نیازهای خاص و ویژه است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا