قصه تکراری سرخون! – اخبار ایران من
اخبار ایران من / چهارمحال و بختیاری به نظر می رسد این پایان ماجرا ، شکسته شدن دکل نفتی و استخراج روغن از خاک و آب و از بین رفتن هزاران ماهی نیست …
مردم این کشور در اثر رانش زمین ، تخلیه خطوط لوله تخلیه نفت و نشت نفت که باعث تخلیه آب و خاک آنها شده است ، می لرزند و آنها را از این کشور بیرون رانده است.
این چهارمین بار است که مردم استان سرخون در چهارمحال و بختیاری خونریزی می کنند ، همچنین گزارش های مکرر از خسارت به خط لوله نفت و ریختن آب و خاک آن …
بعد از ظهر دیروز 14 دسامبر بود که خط لوله انتقال نفت مارون که از منطقه سرخون اردل در چهارمحال و بختیاری عبور می کند ، خراب شد و سوخت.
مسئولان و نیروهای امدادی در منطقه هستند و با وجود آتش سوزی شدید ، شعله های آتش حدود ساعت 7 شب پایین آمد.
اقبال عباسی ، استاندار چهارمحال و بختیاری ، در جلسه اضطراری در اردل ، به علت آسیب دیدن خطوط لوله انتقال نفت در استان سرخون پرداخت و گفت: این منطقه کوهستانی و صعب العبور است و در گذشته لغزش هایی رخ داده است. منطقه دیگری از میانکوه بخشی از شهر اردل است. رانش زمین باعث حرکت و سقوط سنگ دیگری روی این خط لوله انتقال نفت شد و حرکت سنگ و مجاورت آن با خط لوله انتقال نفت مارون باعث شکسته شدن کشش این خط لوله شد.
دهه ها از تخلیه نفت و آب منطقه می گذرد و علی رغم برخی تحولات بالقوه ، اصلاحات پیشنهادی آب و زمین هنوز بر مردم محلی تأثیر می گذارد.
شهرام احمدی ، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال بختیاری درباره اثرات طبیعی تلفات نفت و آب به اخبار ایران من گفت. این خطوط لوله قدیمی هستند و متأسفانه تاکنون 5 بار در منطقه باعث حوادث و آسیب های زیست محیطی شده اند.
وی با بیان اینکه خط لوله انتقال نفت مارون یک بار در حوضه زاینده رود و چهار بار نیز در منطقه سرخون آسیب دیده است ، افزود: منابع طبیعی منطقه به سرعت با خطوط لوله قبلی جایگزین شده و اقدامات قانونی و پیشگیرانه برای کاهش خسارت انجام شده است. او این کار را کرده است.
احمدی روز گذشته همچنین با بیان اینکه روز گذشته جایگزینی خط لوله نفت ، مقدار زیادی روغن وارد منطقه شده است ، افزود: متأسفانه این امر می تواند به آب و خاک منطقه آسیب جدی برساند.
وی گفت: محل انفجار خط لوله نفت در حوالی چشمه سرخون است و با شروع اولین بارندگی ، خطوط لوله نفت در آب فرو رفتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: علاوه بر آلودگی هوا ، آلودگی و آتش سوزی این لوله به محیط زیست منطقه آسیب جدی می زند.
وی تأکید کرد: در این بین باید میزان آلودگی شناسایی و منابع آب منطقه به ویژه در منطقه آب آشامیدنی از نزدیک کنترل شود تا آب آشامیدنی سالم به مردم ارائه شود.
احمدی گفت: با اولین باران ، روغن در خاکهای آسیب دیده به آب نفوذ می کند ، افزود: برای جلوگیری از تخریب منطقه ، باید خاک را جابجا کرد و فرآوری کرد.
وی گفت: خطرات مختلف نشان می دهد که خطوط لوله انتقال نفت در منطقه سرخون از قبل تخلیه شده اند و وزارت نفت و شرکت تلفنی اصفهان باید خطوط لوله قدیمی را تعویض کرده و برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی اقدام کنند.
مسئول محیط زیست منطقه ادامه داد: تخریب محیط زیست از جمله کشاورزی ، اکولوژی و محیط زیست باید مقایسه و جبران شود و در نهایت باید تدابیری اندیشیده شود تا از بروز بلایای طبیعی جلوگیری شود که متأسفانه در گذشته منابع آلودگی و ریشه کنی مشخص شده است. ، متخصصان دانشگاه تبریز برای شناسایی منابع آلودگی و نحوه مقابله با آن آمدند ، که این نیز اتفاق افتاد.
وی افزود: به محض این اتفاق تیم هایی از دوستداران محیط زیست به منطقه اعزام شدند تا از خسارت بیشتر و میزان خسارت و اسناد انجام شده جلوگیری شود.
احمدی تأکید کرد: مانند گذشته از نمونه های ماهیانه چشمه سرخون و سفره آب زیرزمینی آن برای تأیید سلامت آب استفاده می شود و با رعایت کلیه موارد مطابق با قانون حفاظت از محیط زیست و قانون حفاظت از اراضی و سایر قوانین و مقررات فعلی به مخالفان آن ابلاغ می شود. از این دنیا استفاده می شود
وی همچنین گفت: ما از مسئولان وزارت نفت و شرکت خطوط لوله مخابراتی اصفهان می خواهیم اقدامات فوری ، ضروری و کافی را انجام دهند تا شاهد وقایع مکرر نباشیم و آسیب فوری این حوادث به حداقل برسد.
همچنین هومن خاکپور ، دوستدار محیط زیست در چهارمحال و بختیاری ، در مورد بحران نفت در سالهای اخیر در منطقه سرخون اظهار داشت: روز بعد.” شکستن لوله در سرخون دشوار است.
وی افزود: بر اساس تجربه قبلی ، در منطقه ای که روغن نشت می کند ، اولین آسیب در خاک منطقه رخ می دهد که نیاز به تأمین کامل خاک است و متأسفانه انجام این کار به طور کامل امکان پذیر نیست.
خاکپور گفت: حدود بیست تا سه سال طول می کشد تا آلودگی آب ریشه کن شود و پوشش گیاهی محلی احیا شود.
وی همچنین برخی از خسارات ناشی از نشت نفت را آلودگی آب دانست و گفت: اگر آلودگی آب بتواند به آب های زیرزمینی وارد شود به مناطق رودخانه ای در زمینه های صید و کشاورزی آسیب می رساند.
خاکپور ورود آلودگی آب های زیرزمینی را نگرانی دیگر عنوان کرد و توضیح داد: با نفوذ باران و آب های زیرزمینی از طریق چشمه ها ، سلامت انسان در معرض خطر است.
انتهای پیام