چه کسانی در اولویت دریافت وام مشاغل خانگی هستند؟

رأی اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میزان صادرات تعاونی‌های فرش در سال گذشته، اعلام اولویت متقاضیان دریافت وام مشاغل خانگی و کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری مهم ترین عناوین خبرهای حوزه کار و تعاون در هفته جاری را به خود اختصاص داد.

به گزارش اخبار ایران من، این هفته احمد میدری موفق به اخذ رأی اعتماد مجلس شد و به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کابینه دولت چهاردهم به ساختمان وزارت کار راه یافت. وی شبانه و در اولین اقدام خود پس از اخذ رأی اعتماد به جمع معلولان مرکز بهزیستی دختران باغ بهشت امام رضا (ع) رفت و گفت: بسیاری از مراکز نگهداری معلولان با کمک خیرین ایجاد شده و مدیریت می‌شود. متاسفانه منابع لازم بر اساس مصوب مجلس به حوزه معلولان تعلق پیدا نکرده و باید تلاش کنیم این موارد به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.

مهم‌ترین برنامه‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه تعاون، اشتغال و روابط کار، اجرای طرح تعادل – کار – زندگی برای دختران و زنان تحصیلکرده و غیرتحصیلکرده و طرح دانشگاه ـ ثروت برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها برای اشتغال زنان و فارغ‌التحصیلان و بهره گیری از ظرفیت تعاونی‌های مسکن به منظور ساخت مسکن ارزان برای کارگران تغییر نظام دستمزدی به کارمزدی و مشارکت کارکنان در تولید از طریق واگذاری سهام کارگری است.

در خبری که این هفته از سوی محمدآذرپناه – مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران اعلام شد، متقاضیان استفاده از تسهیلات مشاغل خانگی برای دریافت وام باید وارد سامانه مشاغل خانگی شده و پس از انتخاب یکی از رشته‌ها مراحل نام ‌نویسی و ثبت‌نام خود را دنبال کنند.

به گفته وی پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی با اولویت فارغ التحصیلان دانشگاهی، زنان سرپرست خانوار و مادران فعال این حوزه و دارای فرزند بیشتر خواهد بود.

امسال از محل اعتبارات تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی، ۲۷۶۰ میلیارد ریال به عنوان سهم استان تهران در نظر گرفته شده و بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌های عامل سپه، ملی، ملت، رفاه، توسعه تعاون، صادرات، ‌ تجارت، آنلاین ایران، رسالت و پست بانک، دستورالعمل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرده است.

برگزاری همایش توانمندسازی و توسعه سازمان‌های کارگری و کارفرمایی رویداد دیگر این هفته بود و علی حسین رعیتی فرد – معاون روابط کار وزیر کار – در این همایش از تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان حلقه واسط بین دولت و آحاد جامعه یاد کرد که تحقق بسیاری از اهداف و برنامه‌ها می‌توانند به کمک بیایند.

وی از کاهش آمار مقرری بگیران بیمه بیکاری از ۲۴۰ هزار نفر به ۱۴۰ هزار نفر در دو سال گذشته خبر داد و گفت: طی این مدت با همکاری تشکل‌ها مدت زمان رسیدگی به دعاوی کار را به ۴۰ روز رساندیم.

این هفته سازمان آموزش فنی و حرفه ای در گزارشی از صدور و تمدید بیش از ۴۴ هزار مجوز آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در سه سال اخیر خبر داد. گزارش عملکرد ۳۴ ماهه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای نشان می‌دهد که طی این مدت بیش از  بیش از ۵ میلیون و ۴۳۷ هزار نفر دوره آموزش ارائه شده و تعداد واحدهای پذیرنده در محیط واقعی کار  به ۳۰ هزار و ۹۹۶ واحد افزایش یافته است.

مقایسه میزان صدور گواهینامه مهارت در دو دولت نیز نشان می‌دهد که در دولت دوازدهم ۲ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۳۶۶ مجوز صادر شده که در دولت سیزدهم به ۳ میلیون و ۹۹۲ هزار ۹۴۷ مورد افزایش یافته و رشد ۸۸ درصدی را در این بخش نشان می‌دهد.

به گزارش اخبار ایران من، بر اساس اعلام عبدالله بهرامی – مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف – میزان صادرات فرش دستباف در سال گذشته ۵۰ میلیون دلار بوده است.

وی با اشاره به ارزش افزوده ۷۰ درصدی فرش دستباف گفت:اگر مصوبه تعهد ارزی از فرش دستباف برداشته شود، میزان صادرات فرش افزایش می‌یابد.

انتهای پیام
 

دکمه بازگشت به بالا