بدعهدی آمریکا با شرکا/ اروپا کمی دیر به خود آمد!
![](https://myirannews.ir/wp-content/uploads/2025/02/758651_449.png)
بعد از آنکه دولت جدید واشنگتن خود را حامی احزاب راست افراطی اروپا معرفی کرد، ۱۲ کشور عضو اتحادیه اروپا به فکر چارهجویی افتادند.
به گزارش خبرگزاری آنا، دوازده کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه و آلمان، از کمیسیون اروپا درخواست کردهاند تا از مداخلهٔ خارجی در انتخابات جلوگیری کند.
این بیانیه پس از آن صادر شد که ایلان ماسک و دونالد ترامپ طی هفتههای اخیر حمایت خود را از جریانهای ملی گرای افراطی (که رقیب جریانهای سنتی قدرت در اروپا هستند) اعلام نمودهاند.
ترامپ و ایلان ماسک بار اصلی مسئولیت «انهدام اتحادیه اروپا» را بر دوش احزاب نوین، ملیگرا و طرفدار بازگشت به دوران قبل از تشکیل اتحادیه اروپا و حوزه یورو گذاشتهاند
بهصورت خاص، ایلان ماسک سرمایهدار مشهور آمریکایی که از او بهعنوان فرد دوم کاخ سفید پس از ترامپ یاد میکنند، از شهروندان آلمانی خواسته است تا در انتخابات ماه فوریه امسال به حزب «آلترناتیو برای آلمان» رأی دهند.
مقامات دو حزب سنتی سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی آلمان این اظهارات را مترادف با دخالت آشکار و علنی در امور سیاسی برلین (از سوی واشنگتن) تلقی کرده و اکنون، تصمیم گرفتهاند به همراه برخی کشورهای اروپایی دیگر که در معرض مداخلهگرایی انتخاباتی آمریکا قرار دارند، گامهایی مستند در قالب صدور بیانیههای هدفمند و حتی تصویب قوانین جدید در این خصوص بردارند.
بااینحال به نظر میرسد اروپا کمی دیر به خود آمده است! صدور چنین بیانیههایی قطعاً منتج به مهار واشنگتن و امتناع ترامپ و اعضای تیم سیاست خارجی وی از مداخلهگرایی آشکار و جنجالی در انتخابات و دیگر آوردگاههای سیاسی مهم در غرب نمیشود.
ترامپ و ایلان ماسک عزم خود را برای دفرمه سازی اروپا جزم کردهاند و بار اصلی مسئولیت «انهدام اتحادیه اروپا» را بر دوش احزاب نوین، ملیگرا و طرفدار بازگشت به دوران قبل از تشکیل اتحادیه اروپا و حوزه یورو گذاشتهاند.
بدون شک هراندازه زمان سپری میشود، آمریکا به صورتی علنیتر بنیانها و مناسبات سیاسی، انتخاباتی و ساختاری در اروپا را هدف قرار خواهد داد.
در این میان، برخی کشورهای اروپایی همچنان درصدد «مدیریت تنشها با آمریکا» هستند، درحالیکه دولتهای آلمان و فرانسه احساس میکنند ترامپ در دوران جدید ریاست جمهوری خود شمشیر را برای بروکسل (مقر اتحادیه اروپا) از رو بسته است.
هراندازه زمان سپری میشود، آمریکا به صورتی علنیتر بنیانها و مناسبات سیاسی، انتخاباتی و ساختاری در اروپا را هدف قرار خواهد داد
نکته جالبتوجه اینکه در بیانیه اخیر اتحادیه اروپا، اشاره صریحی به دولت آمریکا بهعنوان اصلیترین بازیگر خارجی مداخلهگر در انتخابات کشورهای گوناگون این مجموعه نشده است! در این نامه که به امضای وزرای امور اروپای کشورهای فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، قبرس، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، یونان، رومانی، اسلوونی و اسپانیا رسیده است، از کمیسیون اروپا خواسته شده است تا به وعدههای خود مبنی بر ایجاد یک نهاد اختصاصی در اتحادیه برای مقابله با دستکاری اطلاعات و مداخله خارجی عمل نماید.
بااینحال «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان و «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه هر دو واقف هستند که نقشه راه ضد اروپایی دولت جدید آمریکا، بهمراتب پیچیدهتر، عملیاتیتر و جدیتر از حد تصور برخی استراتژیستها و تحلیلگران خوشباور در قاره سبز خواهد بود.
آلمان که قرار است در تاریخ ۲۳ فوریه انتخابات زودهنگام برگزار کند، یک کارگروه ویژه برای مقابله با هرگونه تلاش از سوی دولتهای خارجی جهت تأثیرگذاری بر انتخابات این کشور تشکیل داده است.