ارتباط مستقیم تب دنگی با «توسعه»/چگونگی مواجهه با این بیماری و پیشگیری از آن
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره ارتباط فعالیت پشه آئدس و بیماری تب دنگی با «توسعه» و همچنین ضرورت بهسازی محیط زندگی و پیرامونی جهت جلوگیری از تکثیر این پشه توضیح داد.
دکتر قباد مرادی در گفتوگو با اخبار ایران من، با بیان اینکه «تب دنگی» به واسطه شرایط آبوهوایی در برخی نقاط کره زمین افزایش یافته، اظهار کرد: پشه «آئدس» که عامل انتقال تب دنگی محسوب میشود در بسیاری از کشورهای جهان حضور دارد؛ به نحوی که بررسیها بیانگر این است این پشه در ۱۴۰ کشور حضور دارد.
شرایط اقلیمی برای گسترش تب دنگی
وی با بیان اینکه پشه «آئدس» ویژگیهای منحصربفرد دارد، توضیح داد: به نظر میرسد که پشه آئدس به هر منطقهای که ورود کند در آن منطقه مستقر میشود. با توجه به ویژگیهای پشه آئدس، هنگامی که آئدس در یک منطقه مستقر میشود به سادگی نمیتوان این پشه را از آن منطقه بیرون کرد.
وضعیت تب دنگی در برخی کشورها
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از کشورها با چالش پشه آئدس مواجه هستند، گفت: بنابر آمار و ارقام، بیش از ۵ میلیون نفر در کشور برزیل طی سال جاری میلادی به تب دنگی مبتلا شدهاند. همچنین گفته میشود که تعداد مبتلایان به تب دنگی در هند حدود ۳۲ میلیون نفر است.
مرادی گفت: هنگامی که یک اقلیم جغرافیایی از نظر دما و رطوبت دارای شرایط ایدهآل برای پشه آئدس باشد، این پشه در آن منطقه مستقر شده و شرایط برای انتقال تب دنگی مهیا میشود.
ناگزیری مواجهه با برخی بیماریها
وی با بیان اینکه کشورهایی که در نیمه جنوبی کره زمین قرار دارند سالها است که با بیماری تب دنگی مواجه هستند، گفت: انتقال تب دنگی در کشورهای افغانستان و پاکستان که در همسایگی ایران قرار دارند نیز گزارش شده است. با توجه به همسایگی با کشورهای افغانستان و پاکستان و همچنین ویژگیهای مرزی با این کشورها، ورود برخی بیماریها به کشور اجتنابناپذیر است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس در کشور حضور دارد، افزود: میبایست تمام تلاش خود را بهکار گیریم که پشه آئدس در تمام کشور مستقر نشود.
ارتباط «توسعه» با تب دنگی
وی با بیان اینکه تب دنگی با «توسعه» ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: تعداد بیماری محدودی را میشناسم که مانند تب دنگی با توسعه ارتباط مستقیم دارد. منظور از ارتباط تب دنگی با توسعه این است که عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر بیماری تب دنگی در مقایسه با سایر بیماریها بسیار اثرگذار است.
چگونگی مواجهه با تب دنگی و پیشگیری از این بیماری
مرادی درباره چگونگی مواجهه با بیماری تب دنگی توضیح داد: اگر خواهان مبارزه و کنترل تب دنگی هستیم، میبایست نسبت به بهسازی محیط زندگی و پیرامونی خود اقدام کنیم. به طور مثال، سیستم لوله کشی و همچنین سیستم دفع فاضلاب و زباله میبایست استاندارد باشد. به عنوان مثال متاسفانه شرایط زندگی و حاشیهنشینی در شهر چابهار به نحوی است که شرایط گسترش بیماری تب دنگی را فراهم میکند.
وی گفت: اگرچه بیماری تب دنگی در ۱۴۰ کشور دنیا حضور دارد اما این موضوع نباید به این معنا باشد که نسبت به این بیماری بیتفاوت باشیم. تمام سازمانها و مجموعههایی که میتوانند در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری تب دنگی اثرگذار باشند, میبایست به پای کار بیایند. به طور مثال، دفع مناسب پسماندها و سیستم لوله کشی مناسب در پیشگیری از تب دنگی بسیار اثرگذار است.
انتهای پیام