۴ تهدیدکننده دستگاه گوارش

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی که سلامت کلی ما از سلامت دستگاه گوارش نشأت می‌گیرد، بسیاری از ما، اهمیت سلامت دستگاه گوارش را برای سلامت کلی بدن نادیده می‌گیریم.

تصویر تهدیدکنندگان دستگاه گوارش

با شناخت عواملی که به این سیستم حیاتی آسیب می‌زنند، می‌توانیم از بسیاری خطراتی که سلامت ما را تهدید می‌کنند، پیشگیری کنیم:

رژیم غذایی حاوی قند بالا و فیبر پایین: این نوع رژیم غذایی، نه تنها فاقد مواد مغذی لازم برای بدن است، بلکه رشد باکتری‌های بد و مخمر‌ها را در میکروبیوم روده افزایش می‌دهد. این شرایط می‌تواند به التهاب و نتایج ناشی از آن مانند حساسیت غذایی، آلرژی، روده چکه کن، کمبود ویتامین و مشکلات خود ایمنی منجر شود. با کاهش مصرف قند‌ها می‌توانیم این علائم را بهبود بخشیم.

داروها: حقیقت غم‌انگیزی است، اما دارو‌هایی که برای درمان علائم مشکلات سلامت مصرف می‌کنیم، می‌توانند سیستم دفاعی بدن را بیش از پیش تضعیف کنند. مسکن‌ها، استروئیدها، دارو‌های ضداسید و آنتی‌بیوتیک‌ها همگی با عملکرد سیستم گوارشی تداخل ایجاد می‌کنند و به آن آسیب می‌زنند. هرچند فقط شما و پزشکتان می‌توانید تعیین کنید که به چه دارو‌هایی نیازدارید، اما مصرف پروبیوتیک‌های با‌کیفیت و آنزیم‌های گوارشی می‌تواند به بازگشت سلامت دستگاه گوارش کمک کند.

مواد غذایی حساسیت‌زا: حساسیت غذایی، تاثیر مستقیمی بر سلامت دستگاه گوارش دارد و می‌تواند مشکلات متعدد مانند خستگی، سردرد و درد مفاصل ایجاد کند و ریسک مشکلاتی مانند چاقی، دیابت نوع دو و بیماری‌های متابولیک را افزایش دهد. آسان‌ترین راه برای شناخت مواد غذایی که ایجاد مشکل می‌کنند، این است که به مدت ۲۱ روز، مواد عمده حساسیت‌زا مانند گلوتن، سویا، تخم‌مرغ، بادام زمینی، ذرت و شیرین‌کننده‌ها را قطع کنید. پس از این مدت، دوباره مصرف این مواد را آغاز و به علائم دستگاه گوارش، وزن و سطح انرژی خود توجه کنید. از این که چقدر در مدت قطع مصرف آن‌ها احساس بهتری داشته‌اید، متعجب خواهید شد.

استرس مزمن: استرس طولانی‌مدت، اعصاب دستگاه گوارش را تغییر می‌دهد و با جلوگیری از تولید طبیعی آنزیم‌های گوارشی، شما را در معرض بیماری و عفونت قرار می‌دهد و سلامت دستگاه گوارش را تهدید می‌کند. استرس همچنین مانع داشتن رژیم غذایی و خواب سالم می‌شود و رژیم غذایی نامناسب نیز از بهبود روحیه جلوگیری می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا