اقتصادیایران کسب و کارعمومی

سیر سیاه در غذای ایتالیایی چطور به کار می‌رود؟

انواع غذاهای خوشمزه ایتالیایی:

خواص سیر سیاه دکتر بیز: ایتالیایی ها عادت دارند که حتما همراه وعده های غذایی خود نوشیدنی هم سرو کنند و بعضی از خوراکی های پرطرفدار و مشهور هم باید حتما با آب میوه ی خاصش میل شود؛ این رسم از دیرباز و زمان باستان در کشور ایتالیا وجود داشت.

در ادامه این مطلب با محبوب ترین غذاهای ایتالیایی آشنا میشویم.

پیتزا:

محصولات بیز: وقتی حرف از غذای ایتالیایی می شود، همه‌ی ما به یاد پیتزا می افتیم. یکی از اصلی‌ترین و مشهورترین غذاهای کشور ایتالیا پیتزا است که به صورت مختلف و با ترکیبات متفاوت تهیه می شود. ‌پیتزای ایتالیایی با دیگر پیتزاها فرق دارد و بیشتر از مواد ارگانیک تهیه می‌شود.

پیتزا ناپلی در بین قرن های ۱۸ و ۱۹ میلادی پدید آمده است. این پیتزا در اصل یک خمیر نازک به همراه گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و روغن زیتون بکر می باشد. اما در حقیقت، پخت یک پیتزا ناپلی اصیل بیشتر یک هنر است تا ترکیب کردن ۳ یا ۴ مواد اولیه ساده.

گوجه باید در خاک آتشفشانی سن مارزانو سل سارنو، یک شهر کوچک نزدیک ناپل رشد یابد، در حالیکه خمیر دست ساز این پیتزا با ترکیبات خاصی به وجود می اید، و تنها با پنیر موزارلا کارخانه دی بوفالو می بایست ترکیب شود، این پیتزا باید در یک کوره چوبی که از دو نوع چوب در دمای ۹۰۰ درجه به مدت ۶۰ الی ۹۰ ثانیه استفاده می کند پخته بشود. نه، این چیزی نیست که شما بتوانید ساعت ۴ صبح در خانه خود سفارش دهید.

سه نوع رسمی از پیتزا ناپلی وجود دارد که معروف ترین آنها پیتزا مارگاریتا می باشد. این پیتزا برای اولین بار توسط پینزا پز معروف، رافائل اسپوزینو، و برای ملکه مارگاریتا تهیه شد.

پیتزا مارگاریتا سه عنصر اصلی دارد:

  1. ریحان
  2. گوجه فرنگی
  3. پنیر ماتسرلا

همانند خیلی از غذاهای ایتالیایی دیگر، سادگی این پیتزا باعث لذیذ شدن آن می شود.

پرچم واقعی ایتالیا همین پیتزای جذاب قرمز و سفید و سبز است. مردم ایتالیا ترجیح می‌دهند که پیتزا ماگاریتا را با تاپینگ های کمتر و سبک تر بخورند، چون بر این باورند که هرچقدر پیتزا خلوت‌تر باشد، کیفیت آن بیشتر است و درواقع نشان دهنده‌ی این است که آشپز آن از کیفیت مواد به کار برده‌اش مطمئن بوده و خواسته که تک تک مواد به چشم شما بیایند و طعمشان جدا جدا در دهانتان احساس شوند.

امروزه پیتزای ناپلی از طرف سازمان وراسه پیتزا ناپل حفاظت می شود.

پیتزا مارگاریتا

پاستا:

یکی دیگر از غذاهای ایتالیا که شهرت جهانی پیدا کرده است و در همه جای دنیا، پخت می شود و طرفداران بسیار زیادی در این کره خاکی دارد، پاستا است که به اشکال مختلف و در انواع مختلف تهیه و پخته می‌شود و بسته به سلیقه و هنر هر آشپزی، می‌توانید مخلفات گوناگونی را در آن مشاهده کنید. ‌همچنین لازم است بدانید پاستای کربونارا یکی از مشهورترین انواع پاستا است و اصالت این غذای روم کلاسیک هنوز در هاله ای از ابهام باقی مانده است. به خاطر این واقعیت که نام آن برگرفته از زغال کاربونارا است، برخی می گویند که غذای محبوبی در میان کارگران زغال سنگ ایتالیا می باشد در حالی که برخی دیگر معتقدند که این غذا ارتباطی با کارکولامن، یک گروه مخفی ایتالیا دارد، اما در واقع هیچکدام از این نظریه ها را نمی توان تایید کرد.

از دکه های معمولی گرفته تا رستوران درجه بالا، مکان های زیادی برا سرو اسپاگتی کاربونارا وجود که بهترین آنها رستوران های داوینچی، روسکیولی، واسچلو و … هستند. دستور پخت اصلی آن از تخم مرغ تازه، گوشت خوک، پنیر رومانو و است. هرگز در کاربونارا از خامه استفاده نکنید.

پاستا

چیتی (اسنکهای کوچک ونیزی) (Cicchetti):

شاید از میان انواع نام های غذای ایتالیایی که می‌شناسید، نام اسنک های ونیزی تاحالا به گوشتان نخورده باشد. طعم اصلی این اسنک های کوچک به سبزی های فصلی تازه و غذاهای دریایی تازه است و می‌تواند هم ظاهری ساده و هم رنگارنگ و زیبا داشته باشد. این غذا را می‌توانید در کافه های کوچک شهر ونیز تهیه کنید که « Bàcari» نام دارند و طعم اصیلی از ونیز ایتالیا را بچشید.

چیتی (اسنک‌های کوچک ونیزی)

راویولی-Ravioli:

راویولی یکی از قدیمی ترین غذاهای ایتالیایی است و قدمت پخت آن به دوران امپراتوری رومی ها و زمان بازگشت مارکوپولو از چین باز می گردد. این غذا، پاستایی به شکل بالشتک های کوچک است که داخل آن ها را با مواد مختلف پر می کنند. راویولی اسفناج پرطرفدارترین نوع آن است و به گیاهخواران توصیه می شود. آمارها نشان می دهند که اروپاییان با خوردن دو یا سه تا راویولی سیر می شوند.

راویولی-Ravioli

پروشوتو Prosciutto:

اگر از خوردن برش های نازک گوشت لذت می برید این غذا مخصوص شماست. پروشوتو از چندین قطعه گوشت تشکیل می شود که با دقت فراوان برش خورده اند. اصل این غذا با خوک پخته می شود؛ اما امروزه در ایتالیا پروشوتوهای گاو هم سرو می شوند.

این غذا را گاهی با ملون نیز میل می کنند. جالب اینجاست که پروشوتو در رومانی نیز طرفداران زیادی دارد و در این کشور نیز به بهترین نحو ممکن پخته می شود.

پروشوتو Prosciutto

نوکی Gnocchi:

نوکی یا نیوکی نوعی غذای خمیری و خوش طعم است که برای پخت آن از آرد سمولینا و گندم استفاده می کنند. نوکی را در هر شهری از ایتالیا به روشی خاص می پزند؛ اما در دستور پخت اصلی آن آمده که باید از سیب زمینی، تخم مرغ، پنیر و پودر مخصوص پخت نان هم استفاده شود.

بعضی از آشپزان در این غذا از سس پنیر هم بهره می برند و در زمان سرو، آن را روی خمیر و سایر مواد می ریزند؛ حتی دیده شده که داخل نوکی گوشت هم ریخته شود.

نوکی Gnocchi

استیک فیورنتینا Fiorentina Steak:

استیک فیورنتینا یا فلورانس در حقیقت یک تکه بزرگ از گوشت گاو است که با روش خاصی پخته می شود. ضخامت این غذا باید نهایتا 5 سانتی متر باشد. پخت این خوراک لذیذ تنها 5 تا 7 دقیقه طول می کشد و داخل غذا کاملا خام است. فیورنتینا را آنقدر خوب مزه دار می کنند که خامی آن آزاردهنده نخواهد بود.

برای پخت این غذا باید از فیله یا ران گاو استفاده کنند و آشپزان تاکید دارند که فیورنتینا باید طوری باشد که به راحتی در دهان آب شود و نیاز زیادی به جویدن احساس نشود. البته امکان سفارش این غذا به صورت کاملا پخته شده نیز وجود دارد.

استیک فیورنتینا

ریبولیتا Ribollita:

یکی از پر طرفدارترین خوراکی های این کشور ریبولیتا نام دارد که یک سوپ مقوی است و می تواند به عنوان یک وعده ی غذایی کامل مورد استفاده قرار گیرد.

از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به گوشت، آرد، هویچ، لوبیا، کرفس، سیب زمینی و پیاز اشاره کرد. ریبولیتا با این که جزو سوپ ها دسته بندی می شود؛ اما آب کمی دارد. به عبارت دیگر زیاد رقیق نیست و آن را به همراه نان میل می کنند.

ریبولیتا

اسوبوکو Ossobuco:

اسوبوکو مغز ران یا فیله ی گوساله است که به روش مخصوصی پخته و طعم دار می شود. در حقیقت این غذا از تکه های گوشت گوساله به همراه استخوان، آب گوشت، کرفس، هویج، پیاز، گوجه فرنگی و ادویجات مخصوص تهیه می‌شود. برای تهیه ی این غذا ابتدا گوشت را خوب در آب انگور می پزند و نهایتا موادی چون سبزی های فصلی، گوجه فرنگی، هویج، کرفس و پیاز به آن اضافه می کنند.

امروزه اعتقاد بر این است که می توان از گوشت گوسفند یا خوک در این غذا استفاده کرد؛ اما اگر در جستجوی خوراکی اصیل هستید حتما مغز ران گوساله را نوش جان کنید.

اسوبوکو

ریزیتو اسکامپی و لیمو (Risotto Scampi e Limone):

این غذای ایتالیایی شاید چندان مشهور نباشد، اما هنگام سفر به سواحل آمالفی ایتالیا حتماً باید‌ آن را تجربه کنید. این محله به خاطر لیمو‌های بزرگ و آبدارش مشهور است و سرآشپزهای آمالفی از این لیموها در غذاهای محلی خود استفاده می کنند. طعم لیمو و میگو تازه باعث می‌شود که ریزیتو اسکامپی غذایی عالی برای روزهای گرم تابستان باشد.

ریزیتو اسکامپی و لیمو

ادویه ایتالیایی برای چه غذاهایی استفاده میشود | ادویه ایتالیایی برای مرغ

لازانیا:

یک پاستای بسیار معروف در جهان که در عین حال یکی از قدیمی ترین دستور پخت ها را نیز دارا می باشد. غذای سنتی از بولونیا که با ریختن گوشت و سس و پنیر بین لایه های متناوب پاستا حاصل می شود. نوعی دیگر از لازانیای ناپلیایی وجود دارد که از سوسیس، پنیر ریکوتا و گوشت قلقلی تشکیل شده واز پنیر موزارلا به جای سس استفاده می شود. این غذا به بهترین شکل در شهر ناپل پخت می‌شود و طعمی شگفت انگیز دارد. لازانیا از ترکیبات گوشت، سبزیجات خرد شده، انواع سس و از همه مهمتر پنیر درست می‌شود، در کنار آن چاشنی یا سالادی سرو نمی‌شود. در مورد این غذا این اختلاف وجود دارد که این غذا در قرون وسطی در ناپل پدید آمده است یا ریشه آن را می توان به یونان باستان برگرداند.

لازانیا

سالتیمبوکا (Saltimbocca):

تکه‌های پیچیده شده از گوشت، مرغ یا بیکن که درون آن را با انواع سبزیجات پر می‌کنند. اجزای این غذا به وسیله نخ مخصوص یا خلال دندان به هم متصل شده و سرخ می‌شود. سالتیمبوکا غذایی دلنشین است و هم به عنوان پیش غذا و هم اسنک سرو می‌شود.

سالتیمبوکا

جلاتو:

ایتالیایی ها این بستنی را اختراع نکرده اند، اما آنها این فرآیند را در طول قرن ها تکمیل کرده اند. تاریخچه جلاتو ایتالیایی به دوران رنسانس باز می گردد، اما کسی دقیقا نمی داند که این دسر خامه یخ زده را چه کسی اختراع کرده است.

بیشتر داستان ها در مورد جلاتو به این موضوع بر می گردد که جلاتو در دربار مدیسی، در فلورانس یا توسط معمار و طراح اهل فلورانس برناردو بونتالنتی یا کیمیاگر معروف روگییری اختراع شده است.

امروزه حدود ۳۷۰۰۰ جلاتو فروشی در سرتاسر ایتالیا وجود دارد، اما برخی از بهترین آن ها در رم، فلورانس و بولونیا یافت می شوند.

جلاتو واقعی روزانه تولید می شود و بر خلاف بستنی معمولی، حاوی چربی کمتر، هوای کمتر و طعم بسیار طبیعی تری می باشد. اگر می خواهید بیشتر در مورد تاریخچه، فرهنگ و فناوری جلاتو بدانید، به موزه جلاتو در انزولا دل در نزدیکی بولونیا بروید

دکمه بازگشت به بالا