خانم آزاده صمدی، خانم پریناز ایزدیار، فقط فکر نکنید ما نفهمیدیم!
![](https://myirannews.ir/wp-content/uploads/2025/02/1529009_666.jpg)
جشنواره فیلم فجر امسال با اکران برخی فیلمهای توقیفی و تا این لحظه عدم اکران “قاتل و وحشی” پرحاشیهتر از جشنوارههای دو سه سال اخیر نشان داده؛ و کمی شور و حال و تب و تابش تا حدی بیشتر بوده. البته هجوم فیلمهای ارگانی نه چندان جالب توجه باز هم کیفیت کلی این جشنواره را پایین آورده و حجم فیلمهای زیاد در واقع باعث شده که جشنواره باز هم در شرایط نسبتا نامطلوبی قرار داشته باشد. با این حال میتوان گفت بخش عمدهای از هنرمندان و سلبریتیها عملاً در این جشنواره حضور پیدا نکردند. عجیبترین مورد بهرام رادان بود.
بهرام رادان
بهرام رادان که نامش در لیست داوران جشنواره به چشم میخورد بعد از چند روز اعلام کرد که در مسافرت است و برای انجام کارهای محوله مرتبط با جشنواره به این فستیوال نمیرسد. اقدامی که باعث اعتراض، انتقاد و حتی تمسخر شد. خیلیها این اقدام رادان را در واقع یک اقدام از پیش تعیین شده میدانستند و گفتند که سفر صرفاً یک بهانه بود. ظاهراً بسیاری از سلبریتی تمایل ندارند در جشنواره حضور پیدا کنند؛ شاید به خاطر اینکه مورد انتقاد برخی از دوستداران سینما قرار خواهند گرفت. به هر حال برخی اعتقاد دارند که جشنواره دیگر نماد و نشان سینمای ایران نیست. بهرام رادان هم احتمالاً از همین جهت به نوعی جشنواره را دور زد و در آن حضور پیدا نکرد.
آزاده صمدی
مورد بعدی آزاده صمدی بود که فیلم “صددام”ش در جشنواره بود، اما خودش به صورت فیزیکی نیامد. تهیه کننده فیلم در نشست خبری فیلم اینطور ادعا کرد که تا شب قبل قرار بوده که صمدی حضور پیدا کند منتهی به ناگهان مریض شده و باور کنید که قصد پیچاندن نداشته (نقل قول همان تهیهکننده). آزاده صمدی در اعتراضات سال ۱۴۰۱ دچار حواشیای شد که مدتها شایعه ممنوعالکاریاش به گوش میرسید، اما خب در یک سال اخیر در بسیاری از پروژهها حضور داشته و البته به خاطر مسائل اجتماعی که درگیرش بوده کمی از مصاحبه کردن انگار پرهیز دارد. این عدم حضورش در فجر را هم برخی اینطور تفسیر کردند که عامدانه بوده است.
پریناز ایزدیار
پریناز ایزدی دیگر موردیست که از میان بازیگرانی که به هر حال پرکار هستند و به نوعی پس از غیبت برخی بازیگران زن دیگر از بازیگران تراز اول خانم قلمداد میشود. او در فیلم “صددام” حضور دارد، اما در جشنواره فجر حضور نداشت. توضیح عوامل فیلم درباره اینکه چرا او حضور نداشت این بود که او آفیش بوده، اما آفیش بودن را میشود از روزها قبل هماهنگ کرد تا هر هنرمندی که قرار است در جشنواره حضور داشته باشد یکی دو ساعت وقت خالی پیدا کند و خودش را برساند. اینکه چرا ایزدیار نیامده بود هم از آن سوالاتیست که شاید نتوان به همین راحتی پاسخ شفافی برایش پیدا کرد. به هر حال حضور او میتوانست وزن بازیگران زن حاضر در کاخ جشنواره را خیلی زیاد کند، اما او هم انگار به نوعی از حضور در کاخ جشنواره طفره رفته بود.
ستاره پسیانی
ستاره پسیانی حداقل در دو فیلم در این جشنواره حضور داشت، اما نه برای “آنتیک” به کاخ جشنواره آمد نه برای “زیبا صدایم کن” که این فیلم دوم البته جز فیلمهای به شدت مورد توجه جشنواره بود. هنرنمایی ستاره پسیانی با آنکه نقش کمی هم در این فیلم داشت مورد توجه بود، اما ستاره پسیانی هم هیچ حضوری به صورت فیزیکی در جشنواره نداشت. برای یک فیلم مهم جشنواره، غیبت یکی از بازیگران اصلیاش خیلی مورد توجه است و این شاید نکتهای باشد که باید اهالی فن به آن بپردازند. البته پسیانی در همین روزها اگر اشتباه نکنیم در تئاتر هم اجرا دارد، اما به مانند همان مورد پریناز ایزدیار، حضور دو سه ساعته در کاخ جشنواره، کار خیلی دشواری نیست. حالا اینکه چرا او قید حضور در جشنواره را زده مورد عجیبیست.
امین حیایی
امین حیایی هم مشابه سایر همکاران خیلی مشهورش دو فیلم در جشنواره داشت. “زیبا صدایم کن” و “غریزه” که دومی در سانس ویژه جشنواره اکران شد ولی خب حیایی ترجیح داد حتی برای تماشای این فیلم هم به کاخ جشنواره پا نگذارد. به هر حال بازی او در زیبا صدایم کنِ رسول صدرعاملی مورد تحسین منتقدان و اهالی رسانه قرار گرفت و طبیعتا حضورش در نشست خبری این فیلم یکی از ملزومات بود، اما خب ترجیح داد نباشد. درباره حیایی حدس و گمان دقیقی نداریم و اینکه او نخواسته بیاید یا اینکه اتفاقی موجب نیامدنش شده در هالهای از ابهام است.
سعید آقاخانی
و مورد آخر این لیست نسبتا بلند سعید آقاخانیست. او در جشنواره امسال، فیلم “خاتی” را به روی پرده داشت، اما در فوتوکال و نشست خبری این فیلم حاضر نشد. البته عدم تمایل آقاخانی به حضور در جشنواره ریشه در گذشته دارد و زمستان ۹۸ بود که پس از سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی او با انتشار متنی کوتاه از شرکت در جشنواره سی و هشتم صرف نظر کرده بود. احتمالا تصمیم آقاخانی پس از پنج سال هنوز عوض نشده، اما خب نکته قابل تاملی که درباره او به چشم میخورد حضورش به عنوان بازیگر و کارگردان در پنج فصل سریال “نون خ” در تمام این سالها بوده و باید دید که آیا در آینده این ابهام برطرف میشود یا نه؟