بزرگترین نان دنیا !
بهترین نانهای دنیا و تاریخچه آنها
نان چیست؟ احتمالاً نیازی نیست برای پاسخدادن به این سؤال خیلی فکر کنید؛ اما اینکه گرسنه یک تکه خمیرترش باشید یا دلتان برای چند عدد ترتیلا لک زده باشد، اطلاعات زیادی درباره اینکه اهل کجا هستید، به دست میدهد. درواقع، هر قدر به تصویر کشیدن نان کار آسانی است، ارائه تعریفی مطلق از آن کار سختی است. مورخ نان، ویلیات روبِل، استدلال میکند تعریفی مطلق از نان نه تنها ضرورتی ندارد؛ بلکه زیانبخش است. روبل، نویسنده کتاب «نان: یک تاریخ جهانی» میگوید: «نان همان چیزی است که فرهنگ شما میگوید [آن را به عنوان نان میشناسد]. [حتماً] نیازی نیست با نوع خاصی از آرد درست شده باشد [تا بتوان به آن گفت: نان].»
بهجای آن، روبل روی کاری که نان انجام میدهد تمرکز میکند: غلاتِ غالب مانند گندم، ذرت یا دانه چاودار را به غذایی با ماندگاری بالا تبدیل میکنند که بتوان آن را با خود به بیرون از خانه برد، از آن برای سیر کردن یک ارتش استفاده کرد یا برای زمستان آن را ذخیره نمود. حتی پیش از شکلگیری نخستین جوامع کشاورزی در حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش از میلاد، شکارگر-گردآوردندگان در صحرای سیاه لبنان از گیاهان غدهای (مثل سیبزمینی) و غلات اهلیشده نان تولید میکردند. امروز فرزندانِ بیشمار آن نانهای اولیه نشان میدهند دنیای سنتهای غذایی بسیار گسترده است.
در کوههای صعبالعبور در منطقه وستفالیا در آلمان، نانواها قرصهای نان را با دانههای چاودار برای مدت ۲۴ ساعت با بخار میپزند، درحالیکه یک نانِ گردِ ارمنی به نام لواش که از گندم تهیه میشود در عرض ۳۰ ثانیه در تنور تاول میزند و پخته میشود. فهرست نان بسیار متنوع است. از این میان ۵۰ نان به عنوان نانهای برتر انتخاب شدهاند که علت برتری آنها طعم خاطرهانگیز، مواد تشکیلدهندۀ منحصربهفرد، جایگاه آنها در فرهنگ و سنت و آن احساسِ لطیف و حریریِ در خانه بودن است که در هنگام خوردن آنها به انسان دست میدهد. نانها به ترتیب حروف الفبا تنظیم شدهاند. گفتنی است ۱۶اکتبر در تقویم جهانی روز جهانی نان است.
تعریف نان اساساً همان چیزی است که در هر فرهنگی آمده است و لزومی ندارد که با آرد خاصی تهیه شده باشد. در مقابل، ویلیام روبل دوست دارد، روی نقش نان متمرکز شود که از دانههای خام غلاتی مثل گندم، چاودار یا ذرت به مواد غذایی بادوامی تبدیل میشود و میتوان از آن برای تغذیهی مردم استفاده یا برای زمستان ذخیره کرد. حتی قبل از شکلگیری اولین جوامع کشاورزی در حدود ۱۰ هزار سال پیش از میلاد، گروههای شکارچی صحرای سیاه اردن که از راه شکار روزگار میگذراندند نیز با تجه (ریشهی سطحی برخی گیاهان) و غلات بومی، نان تهیه میکردند.
امروزه، نسلهای بعدی همان نانهای اولیه نشان میدهند که سنتهای غذایی دنیای ما تا چه اندازه گسترده شدهاند. در کوهستانهای ناهموار منطقهی وستفالن ، نانواها برای ۲۴ ساعت، نانهای چاودار را بخارپز میکنند، در حالی که یک تکه نان لواش ارمنی از گندم تهیه میشود و فقط ۳۰ ثانیه آن را در تنور قرار میدهند تا پف کند و قهوهای شود. آشپزهای اتیوپی خمیر اینجرا که از دانهی تِف آسیابشده تهیه شده است را در مایعی تند و تیز تخمیر میکنند.
در ونزوئلا نیز برای تهیهی غذای آرهپا، خمیر ذرت را مستقیماً روی صفحهای داغ قرار میدهند. در ادامه فهرستی از نانهای کشورهای مختلف دنیا را آوردهایم که از تنوع آنها حکایت دارد و این نانها در کنار طعم بهیادماندنیشان، بهخاطر مواد اولیهی منحصربهفرد، جایگاه نمادین و لذت ناب خوردن نان خانگی انتخاب شدهاند. از لایههای غنی نان معروف مالزی به نام روتی کانای تا نان سیمیت ترکیه با روکشی از دانهها، این فهرست شما را به سفری در غذاهای ساده دنیا میبرد و یادآوری میکند که خلاقیت، میراث بشریت است.
لواش، ارمنستان
زمانی که یک مادرزن ارمنی با نان لواش بهسمت داماد جدید خود میرود و روی شانهی عروس و داماد نان میگذارد، برای این است که آیندهای مملو از فراوانی و برکت داشته باشند. نان لواش نقش بسیار مهمی در فرهنگ ارمنستان ایفا میکند و بهعنوان میراث فرهنگی ناملموس یونسکو شناخته میشود. برای تهیهی نان لواش سنتی، عدهای از زنان دور هم جمع میشوند تا با کمک یکدیگر خمیر را چانه بگیرند و روی کوسنی که با یونجه یا پشم پر شده است، باز کنند و همین حرکت گروهی باعث رفاقت و دوستی بیشتر بین آنها میشود.
فقط یک شخص ماهر میتواند تعداد زیادی خمیر نازک نان را به داخل تنور گلی مخروطیشکل بچسباند تا با گرمای زیاد آن بهسرعت پخته شود. این نان نقش بسیار مهمی در فرهنگ ایفا میکند و به همین دلیل بهعنوان میراث فرهنگی ناملموس یونسکو شناخته میشود. هر زمانی که قصد سفر به این کشور را دارید، میتوانید را از طریق آژانسهای مسافرتی که با ما همکاری دارند، خریداری کنید. ما در کجارو این امکان را فراهم کردهایم تا بتوانید بهراحتی و در کمترین زمان، سفرتان را ارزانتر از همه جا برنامهریزی کنید.
لوچی، بنگلادش
نان لوچی (Luchi) از خمیر گندم تهیه میشود و آن را در روغن داغ سرخ میکنند تا سطحش طلایی و برشته شود. این نان بنگلادشی تکمیلکنندهی کاریهای خوش عطروبوی این کشور هستند. نان لوچی در همه جای بنگلادش از مغازههای کنار خیابان تا آشپزخانهی خانهها وجود دارد و گزینهای محبوب برای صبحانه به حساب میآید که اغلب با کاری سیبزمینی سفید خورده میشود.
نان پنیری، برزیل
اینکه گیاه بومی کاساو در آمریکای جنوبی خورده میشود، از نبوغ آشپزی این مردم حکایت دارد، چراکه این ریشهی نشاستهای بهحدی سیانور دارد که میتواند منجر به مرگ یک انسان شود؛ اما گروههای بومی این قاره با چرخهی دقیق خیساندن، فشردن و خشکاندن این گیاه موفق شدند که این ریشه را به یک ستارهی بینظیر در آشپزی تبدیل کنند. اکنون از گیاه کاساو بهعنوان مادهی اصلی یکی از میانوعدههای خوشمزه برزیل استفاده میکنند، یک رول پنیری (pão de queijo) که رویهای ترد دارد و داخلش نرم و کمی ترش است.
بیگل مونترآلی، کانادا
با اینکه نیویورکیها فکر میکنند که نان بیگل در انحصار آنها است، اما نوع مونترآلی بیگل نیز خوشمزه و لذیذ است. در مونترآل، خمیر بیگل را با تخممرغ و عسل مخلوط میکنند و سپس این حلقههای دستساز را قبل از پخت، در آب و عسل میجوشانند؛ به این ترتیب، خمیر نان متراکم، کمی سفت و شیرین میشود. امکان خرید ۲۴ ساعتهی آن بهصورت داغ از نانوایی فیرماونت بیگل وجود دارد.
ماراکوتا، شیلی
او با یک ماراکوتا در دستانش متولد شده است.
سنگک، ایران
سنگک، نان مسطح موردعلاقهی ایرانیها است که برای پخت آن دو نانوای ماهر، خمیر پهنشده را مستقیماً روی سطحی پوشیده از سنگریزههای داغ قرار میدهند. این سطح بسیا داغ، خمیر گندم را به رنگ طلایی درمیآورد و آن را لذیذ میکند. اگر خوششانس باشید و نان سنگک تازه از تنور درآمده را بخورید، میبینید که رویهای ترد و مغزی نرم دارد. این نان را میتوانید بهتنهایی میل کرده یا با صبحانهای به سبک ایرانیها با نان سنگک، پنیر شور و مقداری سبزی تازه نوش جان کنید.
پان کوبانو، کوبا
چربی گوشت آبشده، عطر دلانگیزی به نانهای پان کوبانو میدهد. اگر به یکی از نانوانیهای کوبا سر بزنید، احتمالاً نانهای برشته و درازی را با شکافی در وسطشان مشاهده خواهید کرد. برخی نانواها، یک برگ نخل در خمیر نان فرو میکنند و بعد آن را میپزند و با این کار یک شکاف مشخص در طول نان به وجود میآورند. نان پان کوبانو از هاوانا تا میامی طرفداران زیادی دارد، هرچند این نان فقط در ساندویچهای کوبایی استفاده میشود و گفته شده در طول قرن ۱۹ توسط ساکنان کوبایی اهل فلوریدا اختراع شده است.
پوپوسا، السالوادور
در محوطهی باستانشناسی «خویا د سرن» در السالوادور که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و یکی از شهرهای مایا است که بهدلیل فوران آتشفشان دفن شده بود، باستانشناسان یک سری وسایل آشپزی مشابه وسایل تهیهی نان پوپوسا پیدا کردهاند که قدمتشان به حدود ۶۰۰ سال پس از میلاد برمیگردد.
اینجرا، اتیوپی
اینجرا، نوعی نان با ظاهر اسفنجی است که بیشتر در کشورهای اتیوپی و اریتره و سومالی مصرف میشود. این نان یکی از عناصر میز غذا است و همچنین از آن بهجای قاشق و چنگال نیز استفاده میکنند، یک تکه از نان نرم و مرطوب اینجرا را جدا کرده و میپیچیدند، سپس تکهای غذا با آن برداشته و میل میکنند.
نان اینجرا از گیاه باستانی و فوقالعاده مغذی تِف تهیه میشود و طعم شوری دارد که علت آن به فرایند تخمیر مربوط میشود. در این فرایند، خمیر تازه را با مقداری از خمیر کهنه مخلوط میکنند و اجازه میدهند تا چند روز بماند و خوشطعمتر شود.
باگت، فرانسه
اگر میخواهید به فرانسه سفر کنید، کجارو انواع را در اختیارتان قرار داده است تا بتوانید با مقایسه قیمت، امکانات تورها و همچنین آژانسهای برگزارکننده، تور دلخواهتان را با هزینه کمتری رزرو کنید.
خاچاپوری، گرجستان
اهمیت خاچاپوری در آشپزی گرجستان بهاندازهای است که از شاخص خاچاپوری بهعنوان معیاری برای رفاه اقتصادی کشور استفاده میشود. در سال ۲۰۱۹ نیز سازمان ملی حفاظت از میراث فرهنگی گرجستان، خاچاپوری سنتی را بهعنوان میراث فرهنگی ناملموس این کشور نامگذاری کرد.
نان جو سیاه سبوسدار، آلمان
آرد چاودار خالص باعث سنگینی و رنگ تیرهی نان جو سیاه سبوسدار شده است که یک نان نمادین در شمال آلمان به حساب میآید. سنتیترین نوع این نان برای ۲۴ ساعت در تنور گرم و بخار آب پخته میشود. با این روش غیرمعمول، قند موجود در آرد چاودار آزاد شده و شیرینی طبیعی دلچسبی به نان میدهد. نان جو سیاه سبوسدار برای صدها سال است که جایگاه خاصی در منطقهی وستفالن آلمان دارد و حتی یک نانوایی خانوادگی در شهر زوئست فعال است که از سال ۱۵۷۰، از همین دستور تهیه برای پخت نانهای دلچسب و خوشمزه استفاده میکند.
اگر به آلمان سفر میکنید، کجارو فهرست کاملی از را نیز در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید اطلاعات لازم درباره هر جاذبه گردشگری را از جمله آدرس، موقعیت مکانی روی نقشه، ساعات بازدید و… بهدست آورده و سفر خود را بهتر برنامهریزی کنید.
پاراتا، هند
نان مغزدار پاراتا برای صدها سال در هند پخته میشود. نان مغزدار پاراتا برای صدها سال در هند پخته میشود و حتی در یک متن سانسکریت قرن دوازدهمی نیز به آن اشاره شده است که شامل برخی از قدیمیترین توصیفهای مکتوب از این غذا میشود.
همیشه میتوانید بهترین را در کجارو پیدا کنید. تنوع فروشندهها و پکیجهای تور عرضهشده، به شما این اطمینان را میدهد تا بتوانید سفرتان را ارزانتر از همه جا برنامهریزی کنید. علاوه بر این، میتوانید بهترین را در کجارو ببینید و در مورد دیدنیهای آن اطلاعات مختلفی بهدست بیاورید.
نان روتی گامبانگ، اندونزی
چنانچه قصد سفر به اندونزی را دارید و بهدنبال ارزانترین تورهای اندونزی میگردید، همواره میتوانید از طریق کجارو اقدام کرده و تور موردنظرتان را از فروشندههای معتبر خریداری کنید.
نان سودا، ایرلند
تخمیر شیمیایی از طریق یک ترکیب انفجاری اسیدی باعث اضافهشدن هوا به خمیر و پف کردن آن میشود. با اینکه آمریکاییهای بومی از پتاس تصفیهشده برای تخمیر نان استفاده میکردند که از نمونههای اولیهی مخمر شیمیایی بود، اما همین روش در سالهای قحطی سیبزمینی در ایرلند مورد استقبال قرار گرفت. با نابودی محصول سیبزمینی، ایرلندیهای فقیر شروع به تهیهی نان با استفاده از آرد گندم، شیر ترش و جوش شیرین کردند. اکنون این نانهای فشرده به یک نوستالژی تبدیل شدهاند که با کرهی شور ایرلندی، ترکیب کاملی میشوند.
منبع: شرکت نان سالم