خرسندی شولتس از شکست راست افراطی در انتخابات پارلمانی فرانسه
به گزارش اخبار ایران من، اولاف شولتس صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان به خبرنگاران گفت: اگر [امانوئل مکرون] رئیسجمهور فرانسه مجبور میشد با یک حزب پوپولیست جناح راست ائتلاف تشکیل دهد، چالش بزرگی بود.
صدراعظم آلمان ادامه داد: اکنون از این امر جلوگیری شده است و امیدواریم که رئیسجمهور [مکرون] و همچنین نمایندگان منتخب، به طور سازندهای در تشکیل دولت موفق شوند.
شولتش افزود که آلمان به عنوان بزرگترین کشور اتحادیه اروپا از نظر جمعیت و اقتصاد، بیش از هر کشور دیگری علاقه به موفقیت این بلوک دارد و این امر تنها از طریق همکاری با فرانسه امکان پذیر است.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، وی گفت: از نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه خوشحال هستم اما نه تنها به دلیل «دوستی مهم فرانسه و آلمان»، بلکه «از نظر شخصی، با توجه به روابط شخصی خوبی که با رئیسجمهور فرانسه دارم.»
بر اساس این گزارش، روابط میان دو قدرت بزرگ اتحادیه اروپا پس از روی کار آمدن شولتس در اواخر سال ۲۰۲۱ و در بحبوحه اختلافات سیاسی و کمبود تعامل بین رهبری آلمان و همتای فرانسویاش امانوئل ماکرون، تیره شد.
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز امروز گزارش داد که رهبران سراسر اروپا با آرامش اما در عین حال برخی از آنها با نگرانی نسبت به نتیجه انتخابات پارلمانی فرانسه واکنش نشان دادند.
این رسانه آمریکایی تصریح کرد: با «آرامش»، چون همانطور که بسیاری از رهبران حامی اروپا از آن میترسیدند، حزب «اجتماع ملی» راست افراطی به عنوان قویترین حزب ظاهر نشد اما از سوی دیگر «نگرانی»، به دلیل اینکه هیچ گروه سیاسی اکثریت پارلمانی را کسب نکرد.
در حالی که کشورهای اروپایی از ناکامی راستهای افراطی در تلاش برای دستیابی به اکثریت پارلمانی ابراز خوشحالی کردند، پدرو سانچز نخست وزیر سوسیالیست اسپانیا در واکنش به این برآوردها تاکید کرد که مردم فرانسه «راست افراطی را طرد کردند.»
دونالد تاسک نخست وزیر لهستان نیز مدعی شد که ناکامی راستهای افراطی فرانسه موجب ناامیدی در روسیه و آسودگی خاطر در اوکراین شده است.
وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در پاریس شور و اشتیاق، در مسکو ناامیدی، در کییف آسودگی خاطر وجود دارد. در ورشو نیز دلیل کافی برای خوشحالی وجود دارد.
وزارت کشور فرانسه آمار مشارکت در دور دوم انتخابات پارلمانی را ۶۶.۶۳ درصد اعلام کرد.
بر اساس گزارش این وزارتخانه، «جبهه جدید مردمی» که ائتلافی از احزاب چپگراست، ۱۸۲ کرسی و ائتلاف میانهروها «به سوی جمهوری» به رهبری امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ۱۶۳ کرسی به دست آوردهاند.
این در حالی است که ائتلاف راستهای افراطی به رهبری حزب اجتماع ملی وابسته به مارین لوپن ۱۴۳ کرسی را از آن خود کرد.
مجلس نمایندگان فرانسه ۵۷۷ کرسی دارد و بدین ترتیب، هیچ یک از ائتلافها نتوانستهاند حداقل ۲۸۹ کرسی که برای کسب اکثریت مطلق پارلمان نیاز است، دست پیدا کنند.
از این رو، برای تشکیل دولت لازم است که احزاب و ائتلافهای راهیافته به پارلمان ائتلاف کنند. ائتلاف جبهه جدید مردمی که بیشترین کرسیها را تصاحب کرده، برای تشکیل دولت اعلام آمادگی کرده است.
310310