سکههای طلا با طرحهایی از امپراتوری هخامنشی در ترکیه / عکس
به گزارش اخبار ایران من، به نقل از دیجیاتو، محققان این ظرف پر از سکه طلا را در زیر خانهای در شهر باستانی «نوتیون» (Notion) پیدا کردهاند. آنها براساس نقشونگارهای روی سکهها میگویند که احتمالاً در قرن پنجم قبل از میلاد ضرب شدهاند. طبق بیانیه دانشگاه میشیگان، این سکهها احتمالاً در ساردیس که در ۹۷ کیلومتری نوتیون قرار دارد، ضرب شدهاند.
نقشونگارهای مربوط به امپراتوری ایران
همانطور که در تصاویر مطلب دیده میشود، روی سکه نقشهایی مانند یک کماندار که روی زانوهای خود نشسته دیده میشود. همانطور که محققان میگویند، این طرح به سکه دریک مربوط میشود که برخی میگویند ضرب آن ازجمله برنامههای داریوش بزرگ هخامنشی بوده است. البته در شواهد دیگری به ضرب سکه در زمانی قبل از داریوش نیز اشاره شده است. طبق اطلاعات موجود، یک سکه دریک با دستمزد یک ماه یک سرباز برابری داشته است.
در چند سال گذشته، در منطقه باستانشناسی نوتیون آثار باستانی زیادی ازجمله قطعات سفالی که قدمت آنها نیز به قرن پنجم پیش از میلاد برمیگردد، کشف شده است. این آثار باستانی در دیوارههای خانههایی قرار داده شده بود که به گفته دانشمندان مربوط به عصر هلنیستی (Hellenistic) است.
عصر هلنیستی به دوره بعد از مرگ «اسکندر مقدونی» در سال ۳۲۳ قبل از میلاد تا فتح آخرین پادشاهی هلنیستی توسط روم در ۳۱ سال قبل از میلاد گفته میشود. در طول قرن ششم قبل از میلاد، نوتیون به همراه سایر شهرهای یونان به امپراتوری ایران اضافه شد. البته در اوایل قرن پنجم قبل از میلاد، برای مدتی از سلطه امپراطوری ایران خارج شد، اما در طول قرن چهارم قبل از میلاد دوباره به این امپراتوری اضافه شد.
بین سالهای ۴۳۰ تا ۴۲۷ قبل از میلاد، گروهی از ایرانیها و همچنین مزدوران یونانی و «بَربَر»، نوتیون را اشغال کردند. پس از آن نیز یک ژنرال آتنی جنگجویان طرفدار حکومت پارس را کشت و ایرانیها را از شهر بیرون کرد و آتنیها کنترل آن را به دست گرفتند.
۵۸۵۸