با لفاظی درباره حجاب اجباری، دریچه‌ای به روی بانوان گشوده نخواهد شد

در گفتگو با آنا مطرح شد؛

کارشناس مسائل فرهنگی در واکنش به سخنان اخیر فاطمه راکعی گفت: که با لفاظی درباره حجاب اجباری، دریچه‌ای به روی بانوان گشوده نخواهد شد.

حجت‌الاسلام قیاسی مشاور خانواده و فعال فرهنگی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به جایگاه زنان در جامعه گفت: بانوان و زنان نقش‌محوری در جامعه پویا و اخلاق مدار دارند، مسئله حجاب مقوم این موضوع است. خانم راکعی نیز در این سطح با همین حجاب کامل چادر تا به حال فعالیت کرده‌اند و کاستی‌های ما در حوزه زنان را باید در جایی دیگر جست. با بی‌‍حجابی یا لفاظی در مورد حجاب اجباری، دریچه‌ای به روی بانوان ما گشوده نخواهد شد؛ بلکه کمتر از چندسال دیگر به همین نقطه‌ای می‌رسیم که فرهنگ منحط غربی رسیده است. یعنی شاهد خانواده‌های بدون حریم و از هم پاشیده‌ای خواهیم بود که لذت‌جویی و کامیابی غیراخلاقی در آنها رایج است و خود آنها را به عنوان انسان آزرده و دنبال راه حل می‌گردند.

وی اظهار کرد: جامعه جنسیت‌زده و بدون اعتماد و وفاداری، محصول یک قرن ترویج فرهنگ برهنگی و بی قیدی است. اتفاقاً در خود غرب کارخانه‌داران برای بهره‌کشی از زنان کارگر ارزان با همین ترفند پیش رفتند وگفتند زنان باید آزاد باشد. از قضا مسئله پوشش نیز یک قرن پیش در غرب مسئله‌ای بود که با تبرج و مد سعی در زدودن عفت و حیا از آن جوامع کردند و پس از فتح آن، به زن غربی گفتند تو دیگر پناهی نداری و خودت راهت را پیدا کند.

این کارشناس فرهنگی در پاسخ به این پرسش که پوشش هر فرد متعلق به خود اوست و مردان باید رعایت کنند گفت: «به لحاظ علمی اگر مردی بگوید من به جنس مخالف رغبتی ندارم و در هر فضایی باشم تاثیری در من ندارد، حتماً دچار اختلال است. این که زن هرطور خواست بپوشد و مرد باید چشمش را درویش کند، از آن حرف‌های باطلی است که در هر مرکز روانشناسی و آکادمی معتبر انسان شناسی طرح کنید، رد می‌شود. 

حجت‌الاسلام قیاسی عنوان کرد: غرائز جزوی از وجود و سرشت آدمی است. از طرفی مسئله پوشش در جامعه نه تنها یک موضوع فردی نیست، بلکه کاملاً مسئله‌ای جمعی است و به عرف و فرهنگ هر منطقه نیز ارتباط پیدا می‌کند، زیرا دایره اثر دارد. اینکه خانمی به بهانه پوشش اختیاری حدود شرعی و قانونی را رعایت نکند و بگوید به خودم مربوط است، مانند این می‌ماند که موتورسوار بگوید، من کلاه ایمنی استفاده نمی‌کنم و جان خود من است و به خودم مربوط است. دیگری بگوید من در محل کار با لباس خواب راحت‌ترم و به خودم مربوط است.

قیاسی اضافه کرد: در غرب هم هرکسی در هرجایی حق ندارد هر پوششی داشته باشد و آنها نیز حدودی دارند. مسئله امروز کشور «حجاب اختیاری» و «حجاب اجباری» نیست که خانم راکعی این موضوع را به اشتباه پیش می‌کشند. ما سال‌ها است از این مرحله عبور کرده‌ایم و مسئله پوشش و حجاب در کشور ما کاملاً اختیاری است و نه اجباری به آن مفهوم که ایشان مدنظر دارد. امروز بحث از «نه به حجاب اجباری» به دوگانه «برهنگی» و «پوشیدگی» یا حیای زن ایرانی و نقطه مقابل بی حیایی ضداخلاق وارداتی مبدل شده که نیازمند مطالعه و تدبیر عالمانه است.

با لفاظی درباره حجاب اجباری، دریچه‌ای به روی بانوان گشوده نخواهد شد

گفتار اخیر رئیس جمهور و قانون حجاب

این گزارش اضافه می‌کند، مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز دوازدهم آذر در گفت وگوی تلویزیونی درباره اجرای این قانون مجلس گفته بود: درباره قانون حجاب خیلی بحث داریم. از لحاظ اجرایی برای من که باید اجرا کنم سوالات و ابهامات زیادی وجود دارد.

وی افزود: برای این که هم اصول و هم وفاق را به صورت همزمان داشته باشیم، باید گفت‌و‌گو و تعامل کنیم، قول مشهوری است که اگر می‌خواهید کاری را خراب کنید، از آن بد دفاع کنید. کسانی که می‌خواهند این کار را کنند باید مهارت و باور و توانمندی داشته باشند و یک چنین موردی را در سیستم اداری خودمان نمی‌بینم؛ و چنین رفتاری را مساله‌دار می‌دانم. باید بنشینیم گفت‌و‌گو کنیم ببینیم به چه شکلی قرار است این اتفاق بیافتد.

حالا نکته اینجاست، تا پایان آذر دولت موظف به اجرای این قانون بود حالا که این قانون اجرا نشده تکلیف چیست؟ حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این راستا توضیح داده بود که اکنون که دولت این قانون را ابلاغ نکرده، رئیس مجلس تا ۱۵ روز زمان در اختیار دارد تا آن را ابلاغ کند.

دکمه بازگشت به بالا