ایران کسب و کارعمومی

راهنمای ثبت شرکت صنایع غذایی

ثبت شرکت صنایع غذایی برای فعالین حوزه صنعت غذا، راهکاری تجاری و مطلوب به حساب می‌آید. در سراسر جهان فعالیت در صنایع غذایی و ثبت شرکت مواد غذایی نیازمند اخذ مجوزهای مختلفی است. به همین خاطر در این مطلب از مجله حقوقی وینداد به سراغ صنایع غذایی رفته‌ایم و مهم‌ترین نکات این موضوع را بررسی کرده‌ایم.

زمینه فعالیت شرکت صنایع غذایی چیست؟

شرکت‌های صنایع غذایی مطابق قوانین، مقررات و آیین‌نامه می‌توانند در دسته‌بندی‌های مختلفی تشکیل شوند.

عمده فعالیت شرکت مواد غذایی محدود به تولید و واردات موارد زیر است:

مواد اولیه صنایع غذایی مانند نمک

– روغن‌ها و محصولات مرتبط با غلات، شیرینی و شکلات

– محصولات لبنی

– محصولات گوشتی

– محصولات کنسروی

– ادویه‌جات

– نوشیدنی‌ها مانند نوشابه و آبمیوه

– خشکبار و چای

Guide to registration of food industry companies

ثبت شرکت تجاری چه مزایایی به دنبال دارد؟

ثبت شرکت تجاری، فارغ از موضوع آن مزایای متعددی به همراه دارد. در ادامه به مهم‌ترین به طور مختصر اشاره می‌کنیم.

– امکان توسعه برند و دایره مخاطبان کسب‌وکار

– کسب اعتبار داخلی و بین‌المللی

– امکان تنظیم قراردادهای بزرگ

– جذب سرمایه آسان‌تر از راه جلب اعتماد سرمایه‌گذاران

– دریافت حمایت‌های قانونی

– دریافت برخی معافیت‌های مالیاتی

ثبت شرکت مواد غذایی نیازمند اخذ چه مجوزهایی است؟

فعالیت در حوزه مواد غذایی پیوند مستقیمی با سلامت عمومی جامعه دارد. به همین خاطر در سراسر جهان، شرکت‌های صنایع غذایی نیازمند اخذ مجوزهای خاصی از مراجع دولتی هستند.برای ثبت شرکت صنایع غذایی نیز نیاز است تا متقاضیان مجوزهای خاصی را دریافت کنند. عمده این مجوزها و پروانه‌ها از سوی صادر می‌شوند.

فهرست مهم‌ترین مجوزهای ثبت شرکت صنایع غذایی در ادامه آمده است:

جواز تاسیس

در اولین گام، متقاضیان ثبت شرکت مواد غذایی بایستی برای اخذ جواز تاسیس مدارک مورد نیاز را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کنند. در صورت تایید این وزارت‌خانه، شرکا باید مجوزهای دیگری نیز کسب کنند.

پروانه بهره‌برداری

پس از کسب پروانه تاسیس، متقاضیان ثبت شرکت صنایع غذایی بایستی از اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی که زیر مجموعه سازمان غذا و دارو است، پروانه بهره‌برداری کسب کنند.پروانه بهره‌برداری در صورتی صادر می‌شود که شرکت صنایع غذایی دارای امکانات و تجهیرات فنی و بهداشتی لازم برای فعالیت باشد.

پروانه ساخت

در صورتی که ثبت شرکت مواد غذایی در حوزه ساخت و تولید مواد غذایی خاصی باشد، بایستی متقاضیان اقدام به دریافت مجوز ساخت نیز کنند. مرجع صدور پروانه ساخت هم سازمان غذا و دارو است. در صورت تایید فرمول‌های ساخت مواد غذایی و پیروی از استانداردهای تولید مواد خوراکی و آشامیدنی، این پروانه به شرکت اعطا می‌شود.پس از اخذ مجوزها و پروانه‌های فوق‌الذکر، شرکا باید با انتخاب درست نوع شرکت تجاری خود، به ثبت شرکت مواد غذایی بپردازند.

قالب مناسب برای ثبت شرکت صنایع غذایی چیست؟

  • برای ثبت شرکت تجاری، می‌توان از هفت قالب رایج و رسمی شرکت‌ها در قانون تجارت ایران استفاده کرد.
  • شرکت‌های سهامی، تعاونی، مختلط سهامی، مختلط غیرسهامی، تضامنی، نسبی و با مسئولیت محدود قالب‌های اصلی ثبت شرکت هستند.
  • در خصوص ثبت شرکت مواد غذایی، مقررات فعلی نشان می‌دهد که و شرکت با مسئولیت محدود، سهولت و فواید بیشتری برای شرکا به همراه دارد.
  • به همین خاطر در ادامه تنها شرایط و مدارک ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص و با مسئولیت محدود را بررسی می‌کنیم.

چه شرایط و مدارکی برای ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص لازم است؟

برای تحلیل شرایط و ضوابط شرکت مواد غذایی سهامی خاص نیاز است تا به مقررات مربوط به تاسیس شرکت‌های سهامی خاص در قوانین ایران نگاهی بیاندازیم.

مطابق این مقررات شرکت سهامی خاص با شرایط زیر قابل تاسیس است:

۱) وجود حداقل سه عضو موسس

۲) تامین حداقل سرمایه صد هزار تومان

۳) پرداخت حداقل ۳۵ درصد از مبلغ سرمایه در و اخذ گواهی آن

۴) تهیه تمام مدارک شناسایی موسسان مانند کارت ملی و شناسنامه

۵) تهیه اقرارنامه‌های مبنی بر عدم اشتغال مدیران شرکت در شرکت‌های تجاری مشابه

۶) تهیه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای موسسان و اعضای شرکت

۷) تهیه اساسنامه‌ و شرکت‌نامه شرکت صنایع غذایی

چه شرایط و مدارکی برای ثبت شرکت صنایع غذایی با مسئولیت محدود لازم است؟

شرکت صنایع غذایی با مسئولیت محدود برای تشکیل و تاسیس باید شرایط زیر را داشته باشد:

۱) وجود حداقل دو عضو موسس

۲) تامین حداقل سرمایه صد هزار تومان

۳) تعهد به پرداخت تمام سرمایه شرکت

۴) تهیه مدارک شناسایی موسسات مانند شناسنامه و کارت ملی

۵) تهیه اقرارنامه‌های امضا شده مبنی بر عدم اشتغال مدیران شرکت در شرکت‌های تجاری دیگر

۶) تهیه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای مدیران و اعضای شرکت

۷) تهیه اساسنامه و شرکت‌نامه شرکت صنایع غذایی

فرآیند ثبت شرکت مواد غذایی چه مراحلی دارد؟

در حال حاضر و با تمایل نظام حقوقی ایران به الکترونیکی کردن روندهای اداری، ثبت شرکت تجاری از هر نوع که باشد، از طریق سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت‌ها صورت می‌گیرد. در ادامه به مراحل ثبت شرکت در سامانه مذکور می‌پردازیم و مهم‌ترین نکات این فرآیند را بررسی می‌کنیم:

۱) تکمیل فرم اطلاعات عمومی شرکت مواد غذایی (به طور مثال انتخاب نوع شرکت سهامی خاص یا با مسئولیت محدود)

۲) تکمیل فرم اطلاعات متقاضی ثبت شرکت صنایع غذایی (مشخصات، نشانی و…)

۳) ارائه ۵ نام پیشنهادی برای شرکت صنایع غذایی با

۴) تشریح موضوع فعالیت (فعالیت در زمینه تولید یا واردات مواد آشامیدنی، مواد اولیه، محصولات لبنی، محصولات گوشتی و…)

۵) ذکر میزان سرمایه شرکت (توجه به حداقل قانونی سرمایه هر نوع شرکت تجاری)

۶) ذکر نام و مشخصات کامل موسسین شرکت (نام، کد ملی و نشانی و سمت هر یک و…)

۷) ذکر نام شعب در صورت وجود (این بخش غالبا در ابتدای فعالیت تجاری، کاربردی ندارد)

۸) انتخاب روزنامه کثیر‌الانتشار شرکت برای چاپ آگهی‌های شرکت (مثلا انتخاب روزنامه ایران)

۹) درج اظهارنامه ثبت شرکت صنایع غذایی

۱۰) ثبت اساسنامه و شرکت‌نامه شرکت صنایع غذایی

۱۱) بارگذاری مجازی مدارک و اسناد خواسته شده در سامانه اداره ثبت شرکت‌ها

۱۲) ارسال مدارک فیزیکی به اداره ثبت شرکت‌ها از طریق اداره پست

۱۳) دریافت تاییدیه نهایی از اداره ثبت شرکت‌ها

۱۴) انتشار آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و آغاز فعالیت رسمی شرکت

در نهایت هم توصیه می‌شود شرکا به انجام روی بیاورند تا کسب‌وکار ایمنی را برای خود تاسیس کنند.برای ثبت شرکت پخش مواد غذایی اخذ مجوز از اداره مربوطه و همچنین کسب پروانه لازم از سازمان غذا ضروری می باشد.هر ماده ی جامد یا مایعی که برای تغذیه بدن انسان مصرف شود و در تولید انرژی در بدن انسان موثر باشد، مواد غذایی نام دارد. با توجه به رشد روزافزون تقاضا برای تاسیس شرکت صنایع غذایی، بر آن شدیم تا توضیحاتی را در رابطه با ثبت این شرکت در اختیار علاقه مندان قرار دهیم.

شرکت پخش مواد غذایی، از همان ابتدا نیاز به یک انبار که با ضوابط فنی و بهداشتی  مطابقت داشته باشد، دارد. چنانچه قصد ورود به این بخش از فعالیت تجاری را دارید باید بدانید که تضمین بهداشت و سلامت به عنوان بقای شرکت های غذایی؛ نقش حائز اهمیتی را دارد. به طوری که در ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب سال 22/4/1346 آمده است: تخلف از مقررات بهداشتی نظیر عدم رعایت بهداشت فردی، وضع ساختمانی، وسایل کار ممنوع است و مستوجب مجازات می باشد. رعایت مقررات بهداشتی مربوط به مراکز تهیه و تولید، نگهداری، توزیع، فروش و حمل و نقل مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی در آیین نامه این قانون مکرراً تذکر داده شده است که برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید به این قانون مراجعه نمایید.

دکمه بازگشت به بالا