طرز تهیه ارده سیاه دانه
از 2 هزار سال پیش تا همین حالا، مردم از سیاهدانه برای درمان دردهایشان استفاده میکردند. حالا ما میخواهیم بگوییم ای مردم! برای ادامه راه، از ارده سیاه دانه برای درمان دردهایتان استفاده کنید! ترکیب ارده و سیاه دانه، خواص دارویی این دو رو بیشتر از قبل کرده است. قیمت ارده سیاه دانه چندان بالا نیست و جزء کالاهای گران به حساب نمیآید؛ اما نمیدانید با خرید ارده سیاه دانه، چه معجزهای را به خانه میآورید! در این مقاله قرار است ارده سیاه دانه را بشناسیم و طرح دوستی تازهای با او بریزیم.
سیاه دانه چیست؟
سیاه دانه یک نوع گیاه است. از بذر این گیاه، که در واقع همان سیاه دانه میشود، برای درمان دردها استفاده میکنیم. از قدیمالایام، سیاه دانه را دوای درد دندان، سردرد، بیماریهای دستگاه گوارش و بیماریهای تنفسی مانند آسم و دردهای دیگر میدانستند. در طب امروز، سیاهدانه را یکی از راههای پیشگیری سفیدی زودرس مو میدانند.
یعنی، سیاه دانه برای کسانی مناسب است که در سن جوانی، موهایشان در حال سفید شدن است. اگر سیاه دانه را بشناسید و با آن ارتباط دوستانهای برقرار کنید، هیچوقت خوردن آن را ترک نخواهید کرد. سیاهدانه را میتوانید روی پنیر بریزید، با عسل و گردو و حتی ارده مخلوط کنید. موضوع مقاله ما هم همین است، ارده و سیاهدانه.
ارده سیاه دانه چیست؟
ارده را که میشناسید، از کنجد سفید درست میشود. در ترکیب ارده سیاه دانه، در کنار کنجد، سیاهدانه هم با کنجد مخلوط میشود و ارده و سیاهدانه بهدستمیآید. ارده سیاه دانه، به خاطر وجود همین دانه، رنگ تیرهای دارد، رنگی نزدیک به خاکستری. مزه این ارده هم، مانند هر نوع ارده دیگری، تلخ است. اما تلخی ارده سیاه دانه، آنقدری نیست که دلتان را بزند و نتوانید بخوریدش. این نوع ارده را هم باید با شیره یا عسل مخلوط کنید. کافی است در یک ظرف جداگانه، ارده سیاه دانه بریزید و بعد مقداری از شیره مدنظرتان را به آن اضافه کنید. ترکیب را انقدر با قاشق هم بزنید که یکدست شود. مزه کنید و ببینید طعم آن باب میلتان است یا خیر. اگر نبود، میتوانید میزان ارده یا شیره آن را بیشتر کنید.
سیاهدانه چه خواصی دارد؟
همانطور که گفتیم، اطبا از همان عهد بوق، سیاهدانه را دردانه خود میدانستند. در ادامه میخواهیم بدانیم اگر سیاهدانه را وارد برنامهغذاییمان بکنیم، چه فوایدی به بدنمان میرسانیم؟
کنترل رماتیسم
افرادی که از بیماری رماتیسم رنج میبرند، برای درمان دردهای ناشی از این بیماری، میتوانند به سیاهدانه و روغن آن پناه ببرند. شبها قبل از خواب، محل درد را با این روغن مالش بدهید تا معجزه آن را ببینید. میتوانید روغن سیاهدانه را با موم عسل یا روغن زیتون به اندازه مساوی تقسیم کنید و روی پاهایتان بمالید. این کار به بهبود درد رماتیسم کمک چشمگیری میکند.
کاهش کلسترول
کلسترول خون را با خوردن سیاهدانه، به راحتی کنترل کنید. درست است که بدن به کلسترول هم نیاز دارد؛ اما نه کلسترول بد. مصرف سیاه دانه میتواند کلسترول کل بدن، کلسترول بد و تریگلیسیرید خون را به طور قابلملاحظهای کم کند و سلامتی را به خون شما برگرداند. سیاهدانه بخورید، تا خونی پاک داشته باشید.
محافظت از کبد
کبد یکی از اندام حیاتی و مهم بدن ماست و تا جایی که میتوانیم باید از آن محافظت کنیم. کبد، سموم بدن را دفع میکند، کار متابولیزه داروها را انجام میدهد، مواد مغذی را به بدن میرساند و مواد پروتئینی تولید میکند که بدن ما برای ادامه حیات، به آن نیاز مبرم دارد.
پس نباید با کبد سر شوخی را باز کنید. هرکاری از دستتان برمیآید، باید برای محافظت و خدای نکرده در صورت بیماری، درمان آن، انجام بدهید. سیاهدانه به بهبود سلامت کبد کمک خوبی میکند؛ چرا که آنتیاکسیدانهای آن، با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و التهابها را کاهش میدهند.
مراقبت از مو
اگر نگران ریزش موهایتان هستید، سیاهدانه درمانی برای آن است. سیاهدانه میتواند از ریزش مو جلوگیری یا آن را درمان و کنترل کند. همینطور میتواند موهای شما را تقویت کند. پس اگر دوست دارید موهای درخشان و قوی داشته باشید که ریزشی هم نداشته باشند، سیاهدانه را وارد برنامهغذاییتان بکنید.
لاغری و تناسب اندام
سیاهدانه چطور به لاغری کمک میکند؟ خب باید بگوییم کنترل قند خون و کربوهیدرات هم از خواص سیاهدانه است. سیاهدانه مقدار زیادی مواد معدنی، ریزمغذی و ویتامین دارد که برای رژیم و لاغری بسیار موثرند. البته همینجا باید بگوییم که تنها خوردن سیاهدانه، باعث لاغری نمیشود. این اشتباه را نکنید. مصرف سیاهدانه در کنار رژیم لاغری و ورزش، به تناسب اندام کمک میکند.
خواص ارده سیاه دانه در چیست؟
همه خواصی که برای سیاهدانه گفتیم را با تمام خواصی که دانه کنجد و ارده آن دارد کنار هم بگذارید. آیا این خوراکی یک معجزه نیست؟ برای همین میگوییم قیمت ارده سیاه دانه هرچقدر هم باشید، خرید آن میارزد. خواص ارده سیاهدانه آنقدر زیاد و متنوع است که در این مقاله نمیگنجد. اما برای اطلاع شما از خواص اصلی ارده سیاه دانه، چند مورد از آنها را بررسی میکنیم.
خواص ضد التهابی
ترکیبات موجود در ارده سیاه دانه، مانند آنتیاکسیدانهایی که دارد، به کاهش التهابهای بدن کمک میکند. التهاب در هرکجای بدن میتواند اتفاق بیفتد. مثلا، التهاب دستگاه تنفسی را آسم میگوییم. ارده سیاه دانه با خاصیت ضد التهابی، به کاهش التهاب دستگاه تنفسی یا همان آسم، کمک بسیاری میکند.
خاصیت ضد افسردگی
به بیماران مبتلا به افسردگی، توصیه میشود که ارده استفاده کنند. طبیعت ارده سیاه دانه گرم است و برای سرد مزاجی بیماران افسرده، درمان خوبی است. همینطور، ارده انرژی زیادی دارد که میتواند این بیماران را تا حدی در طول روز سرحال و پرانرژی نگهدارد. اگر ارده سیاه دانه را با شیره انگور و کمی زعفران مخلوط کنید، یک معجون باورنکردنی برای کنترل افسردگی و بهبود آن خواهید داشت.
خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی
همان آنتیاکسیدانهایی که گفتیم به کاهش التهاب کمک میکنند، خاصیت ضد باکتریایی هم دارند! چه میکند ارده سیاه دانه. این آنتیاکسیدانها بدن را از باکتریها و عفونتها پاکسازی میکنند. ای کسانی که دچار عفونت ادراری، کلیوی، رحم و… هستید، از مصرف این ماده مغذی غافل نشوید.
سلامت استخوانها
یکی از خاصیتهای مهم ارده سیاه دانه تحکیم استخوانهاست. بههمین دلیل، خوردن ارده را به نوجوانان توصیه میکنیم. چرا که همچنان در سن رشد و بلوغاند و باید به فکر سلامت استخوانهایشان باشند تا در سنین بالا، به پوکی استخوان مبتلا نشوند. ارده مقدار زیادی فسفر، منگنز و کلسیم دارد و از شکنندگی استخوان جلوگیری و مغز استخوان را قوی میکند.
خاصیت ارده سیاه دانه برای خانمها
خواص ارده برای خانمها را نباید فراموش کرد. نظم و کنترل چرخه قاعدگی، رفع بیماریهای رحم، بهبود عملکرد تخمدانها و عملکرد دستگاه تناسلی، رفع خونریزی در بارداری و افزایش شیر مادر از خواص این نوع ارده برای بانوان است. پس هرچه زودتر به فکر خرید ارده سیاه دانه باشید!
تفاوت ارده سیاه دانه با ارده کنجد در چیست؟
ابتدا باید بگوییم ارده سیاه دانه لفظ غلطی است که برای این نوع ارده بین مردم جا افتاده. در واقع اسم اصلی ارده سایه دانه، ارده و سیاه دانه است. چرا که ارده را نمیتوان از سیاه دانه تهیه کرد. در واقع تفاوت ارده سیاه دانه و ارده کنجد، در میزان کنجد آن است. زمانی تهیه ارده کنجد، میزانی از کنجد را کم میکنند و به جای آن از سیاه دانه استفاده میکنند. تنها تفاوت این دو، در میزان کنجد و اضافه شدن سیاه دانه است. البته، ارده سیاه دانه، به خاطر وجود همین دانه، رنگی تیرهتر و تقریبا خاکستری دارد. هر دو ارده طعمی تلخ دارند که میتوان آن را با شیره یا عسل، ملایم کرد.
معجون یا ماجون ارده سیاه دانه چیست؟
معجون یا ماجون ارده سیاه دانه را میتوانید برای صبحانه یا شام میل کنید. یک غذای ساده و سریع، که در عین حال بسیار مغذی است. برای تهیه این معجون به مواد زیر نیاز دارید:
- ارده سیاه دانه: 3 قاشق غذاخوری
- شکر یا عسل: 2 قاشق غذا خوری
- هل، دارچین و زنجبیل: میزان لازم
طرز تهیه این معجون هیچ پیچیدگی ندارد. ابتدا ارده سیاه دانه را داخل یک ظرف بریزید. شکر یا عسل را اضافه کنید. مخلوط را بچشید. اگر به نظرتان شیرینی یا تلخیاش زیاد بود، سعی کنید با تنظیم عسل یا ارده سیاه دانه، طعم مدنظرتان برسید. آنقدر مخلوط را هم بزنید تا یکدست شود. حالا پودر ادویهها را به مخلوط اضافه کنید. دوباره آنقدر هم بزنید که همه مواد یکدست شود. این غذا طبع بسیار گرم و انرژی زیادی دارد، بههمین خاطر، برای صبحانه بسیار مفید است. با نان نوش جان کنید و از ارده سیاه دانه لذت ببرید.
با همه این خواصی که مطرح کردیم، فکر خرید ارده سیاه دانه به مغزتان افتاده است، نه؟ میتوانید وارد بخش فروشگاه صنایع کشاورزی شوید و بعد از مشاهده قیمت ارده سیاه دانه کشاورز، میزان مد نظرتان را بخرید. خیالتان از اصل بودن ارده سیاه دانه کشاورز هم راحت باشد. ما از مرغوبترین کنجد و سیاه دانه استفاده میکنیم. شعار ما، حفظ سلامتیسیاه دانه، دانه ای بومی در جنوب غربی آسیاست و به دلیل طعم تلخی که دارد، در حین مصرف، آن را با دیگر مواد ترکیب می کنند. ازجمله موادی است که می توانید آن را با سیاه دانه ترکیب کنید و به فرآورده به دست امده از اين تركيب ماجون گفته می شود.(جهت کلیک کنید)
اکنون در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه ماجون بپردازیم و توصیه می کنیم حتما این معجون را تهیه و نوش جان کنید چرا که سرشار از خواص فوق العاده می باشد. برای نحوه درست کردن این ماجون تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مواد مورد نیاز برای تهیه ماجون:
سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری
ارده 3 قاشق غذاخوری
شکر یا عسل 2 قاشق غذاخوری
هل، دارچین و زنجبیل به میزان لازم
طرز تهیه ماجون ارده و سیاه دانه:
- برای تهیه ماجون ابتدا نیاز است سیاه دانه ها را بر روی حرارت ملایم تا زمانی که بوی آن در فضا بپیچد تفت دهید.
2. در مرحله بعدی سیاه دانه های بو داده را درون هاونگ یا آسیاب ریخته و نرم می کنیم این عمل را تا زمانی که روغن سیاه دانه گرفته شود انجام دهید.
3. اکنون ضرف مناسبی را از آب پر کرده و بر روی حرارت قرار دهید و سیاه دانه ها را درون آن بریزید تا دانه های بهم چسبیده از یکدیگر جدا گردند. سپس آنها را درون الک میریزیم.
4. مجددا آنها را درون ظرفی ریخته و شکر یا عسل را به آن اضافه کرده و به خوبی با یکدیگر ترکیب نمایید.
5. اکنون نوبت به ترکیب آنها با ارده می باشد که در این مرحله باید دقت نمایید تا ارده به خوبی به خورد سیاه دانه ها برود. بعد از اتمام کار به ترکیب به دست آمده زمان بدهید تا غلیظ شود.(جهت کلیک کنید)
6. حال نوبت به اضافه کردن ادویه جات به ترکیب می رسد و در حین اضافه کردن نیاز است با استفاده از قاشق آنها را باهم ترکیب کنید و اجازه دهید تا روغن بیاندازد. اکنون ماجون شما آماده میل کردن است.
کلام آخر
ماجون، سرشار از خواص فوق العاده ای می باشد که مصرف آن باعث درمان بیماری هایی نظیر آلزایمر، دیابت آرتروزر، اسهال و… می باشد. همچنین باعث استحکام وجلوگیری از پوسیدگی دندان ها که نقش مهمی در زیبایی شما دارند می شود.
منبع: صنایع غذایی کشاورز