آیا نوشیدن قهوه باعث افزایش میزان انرژی و تمرکز میشود؟
درمورد قهوه و افزایش هوش، سالهاست که محققان و دانشمندان زیادی بر روی تاثیر مواد غذایی بر روی بدن انسان تحقیق میکنند. قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که به سبب مصرف زیاد آن، همواره جایگاه مهمی را در این تحقیقات داشته است. قهوه یکی از بزرگترین منابع شناخته شده کافئین در جهان میباشد. همچنین از مهمترین منابع آنتی اکسیدان در جوامع غربی است. این نوشیدنی پر طرفدار، دارای فواید بی شماری برای سلامتی جسم و ذهن است. امروزه تحقیقاتی درباره تاثیر کافئین قهوه و افزایش هوش در انسان صورت گرفته است. در ادامه قصد داریم تا در این مورد اطلاعات بیشتری را از دانههای قهوه و تاثیر کافئین در اختیار شما همراهان همیشگی قرار دهیم.
آیا با نوشیدن قهوه باهوشتر خواهید شد؟ چه عنصری در قهوه بیشترین تاثیر را بر مغز انسان دارد؟
خرید قهوه گانودرما برای لاغری: در تحقیقاتی که در دانشگاه جان هاپکینز در مورد تاثیر کافئین قهوه و افزایش هوش انجام شد، تاثیر کافیین بر حافظه و قدرت یاداوری مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیقات، برای گروهی از افراد تصاویری نمایش داده شد. آنها در دو مرحله باید تصاویر تکراری را تشخیص میدادند. در مرحلهای که افراد قرص کافیین مصرف کرده بودند، قدرت تشخیص بالاتری داشتند. این گروه عملکرد بهتری را به نمایش گذاشتند. در نهایت تحقیقات نشان دادند که مصرف قهوه میتواند بر حافظه کوتاه مدت تاثیر گذاشته و عملکرد مغز را بهبود بخشد.
قهوه گانودرما برای درمان زگیل تناسلی: مجله وال استریت در مفالهای نوشت که ارتش امریکا و سازمان دفاع این کشور، در موقعیتهایی که سربازها فرصت خواب کافی شبانه را ندارند قهوه مینوشند. هرچند قهوه نمیتواند همانند خواب شبانه عمل کند. اما انتخاب خوبی برای زمانی است که ناچار به بیداری و حفظ تمرکز و هوشیاری هستید.
کافئین و تاثیر آن بر هوشیاری
کافئین یک ماده شیمیایی خوراکی است که در برخی گیاهان مانند چای و قهوه وجود دارد. این عنصر پودری سفید رنگ و نرم با طعمی تلخ است. کافئین باعث رفع خستگی و در پی آن بالا رفتن سطح هوشیاری و بهبود عملکرد بدن میشود. مقدار کافئین در مواد مختلف، متغیر میباشد. بزرگ ترین منبع کافئین در بین مواد خوراکی، دانه قهوه است. قهوهها در میزان کافئین موجود در آنها متفاوتند.
کافئین موجود در قهوه با افزایش هورمون دوپامین در بدن، قدرت تمرکز را افزایش میدهد. همچنین باعث کاهش خستگی میشود. بنابراین انتخابی مناسب برای یک روز شلوغ کاری است. پس از جذب کافئین در بدن،ترشح سروتونین کاهش پیدا کرده و در نتیجه خواب آلودگی را کم میکند.نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه در روز، باعث افزایش فعالیت سیستم مرکزی عصبی و بهبود تفکر منطقی میشود. قهوه با تغییر دادن پروتئینی در مغز که با استرس همراه است، باعث آرامش و رفع استرس میشود.
تاثیر کافئین بر مغز انسان
کافئین به عنوان یک داروی محرک روانگردان در جهان شناخته شده است. وقتی قهوه مینوشید، کافئین وارد دستگاه گوارش و سپس جذب خون شده و نهایتا به مغز میرسد. این فرآیند حدود 30-45 دقیقه طول میکشد. وقتی که به مغز شما میرسد، یکی از گیرندههای عصبی شما را به نام آدنوزین مسدود میکند.
همین امر باعث افزایش انتقال دهندههای عصبی دیگر میشود. در نتیجه به سلولهای عصبی مغز شما با سرعت بیشتری انرژی میرسد. همه این فعالیتهای شیمیایی باعث بهبود حافظه، خلق و خو، انرژی، زمان پاسخ و عملکرد شما میشود. تحقیقات بسیاری نیز تاثیر قهوه را در کاهش ابتلا به بیماریهایی از قبیل پارکینسون و زوال عقل را ثابت کرده است. مطالعات نشان داده است که نوشیدن حداکثر 6 فنجان در روز تا 53 درصد ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش میدهد.
البته کافیین تنها عنصر موثر در قهوه نیست که بر روی مغز شما تاثیر میگذارد. از دیگر عناصر موجود در قهوه، اسید کلروژنیک و پلی فنول است که روی مغز و حافظه تاثیر گذار میباشد.
تاثیر قهوه بر بیماریهای سیستم عصبی
آلزایمر از بیماریهای زوال عصبی است که معمولا به تدریج شروع میشود و با گذشت زمان پیشرفت میکند. از علامتهای شروع این بیماری، اختلال در حافظه کوتاه مدت و به یاد آوردن مسائل اخیر است. تغذیه مناسب، مشارکت در اجتماع، و فعالیتهای جسمی میتواند در کاهش ریسک ابتلا به این بیماری موثر باشد.
کافئین عنصری پیچیدهتر از آن است که گفته میشود. این عنصر میتواند روی نورونهای مغز اثر محافظتی داشته باشد. در نتیجه مانع روند بیماریهایی از قبیل آلزایمر و پارکینسون میشود. بر اساس تحقیقاتی که به نقل از رویترز روی موش ها انجام شد، محققان دریافتند که کافئین از بوجود آمدن و پیشرفت پلاکهای پروتئینی در مغز که از نشانههای بروز آلزایمر است پیشگیری میکند. مطالعات نشان داده است که با نوشیدن 5 فنجان قهوه در روز، میتوانید ریسک ابتلا به الزایمر را در خود تا حد زیادی کاهش دهید.
دومین بیماری شناخته شده در زمینه عملکرد سیستم عصبی و مغز، پارکینسون است. خطر ابتلا به پارکینسون در افرادی که به طور مداوم قهوه مصرف میکنند، تا حدود 60 درصد کمتر از دیگران است. نوشیدن روزانه 2 الی 3 فنجان قهوه، موجب کاهش ابتلا به این بیماری میشود.
بد نیست این مطلب را هم مشاهده کنید:
بیشتر بدانید
البته میزان کافئین و دیگر عناصر موجود در قهوه، به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع دانه قهوه، روش برداشت دانه قهوه، میزان رست و نحوه دم آوری از عواملی است که در کیفیت و میزان اثرگذاری قهوه روی بدن موثر است. با افزودن کمی دارچین به نوشیدنی قهوه خود، میتوانید از خواص انتی اکسیدانی این ادویه در کنار خواص قهوه بهرهمند شوید. همچنین با این ترکیب میتوانید تنوعی در طعم و رایحه این نوشیدنی بینظیر ایجاد کنید.
نکته مهمی که در مورد نوشیدن قهوه وجود دارد، اعتدال در مصرف آن است. نوشیدن قهوه علاوه بر اینکه میتواند تاثیرات مثبتی روی بدن داشته باشد، زیاده روی در مصرف آن نیز دارای اثرات منفی خواهد بود. مصرف بیش از حد قهوه ممکن است تاثیرات مخرب طولانی مدتی روی مغز داشته باشد. محققان توصیه کردهاند افرادی که مقدار زیادی قهوه مینوشند، سعی کنند بدن خود را هیدراته نگه دارند و از نوشیدن آب کافی غافل نشوند. هرچند اگر از نوشیدن یک یا دو فنجان قهوه در روز به مصرف بیش از شش فنجان رسیدید، بهتر است در نوبت بعدی مصرف آن تجدید نظر کنید. چرا که کافئین عنصری است که در صورت زیاده روی در مصرف آن، میتواند اعتیاد آور باشد.
با مصرف به اعتدال قهوه، از فواید بیشمار آن مثل افزایش هوش (در بحث رابطه قهوه با هوش) بهره مند شوید.