راهنمای نگهداری پمپ بشکه کش جسبرگر

امروزه سیالات بسیاری در صنایع مختلف در بشکه ها و مخازن بسته بندی و حمل می شوند. همین امر باعث بروز مشکلاتی مانند چگونگی پر و خالی کردن این بشکه ها بدون هدر رفتن سیال و اتلاف وقت و یا انتقال آن ها بدون پاشیدن روی افراد (زیرا برخی از این سیالات خطرناک می باشند) می شود. راه حل تمام این مشکلات اختراع پمپی برای این منظور بود که در اواسط قرن بیستم به نام پمپ بشکه کش طراحی و ساخته شد.

بسته بندی | ساختمان

پمپ بشکه کش چیست؟

پمپ بشکه کش، پمپ تخلیه بشکه، درام پمپ همگی نام های مختلف نوعی خاص از پمپ می باشند که جزو پمپ های سانتریفیوژ محسوب می شود. ساختار کلی الکتروپمپ بشکه کش بسیار ساده و متشکل از یک موتور، عامل پمپاژ و یک شافت که داخل لوله ای عمودی واقع شده، می باشد و روی درب بشکه قرار می گیرد.

عملکرد این پمپ نیز به این صورت می باشد که با روشن کردن موتور آن، عامل پمپاژ انتهایی شافت شروع به حرکت کرده و با چرخیدن مداوم آن، مکش لازم برای انتقال سیال به خارج از بشکه تامین و عملیات پمپاژ انجام می شود. لازم به ذکر است که با افزایش ولتاژ درام پمپ، وزن آن نیز افزایش خواهد یافت. اندازه این پمپ ها با توجه به اینکه وظیفه خالی کردن ظروفی با چه اندازه از ظرفیت (به لیتر) را به عهده دارند، در اندازه های 70،90،100،120،150 و در مواردی خاص 300 سانتیمتری موجود می باشند.

انواع پمپ بشکه کش

پمپ بشکه کش با توجه به ویژگی های متفاوت، طبقه بندی های جداگانه ای دارند که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم. پمپ بشکه کش با توجه به نحوه راه اندازی به سه دسته زیر تقسیم می شود:

·         پمپ بشکه کش الکتریکی

موتور پمپ بشکه کش برقی یا الکتریکی ، در دو نوع معمولی  و یا ضد انفجار و به صورت تک فاز یا سه فاز تولید می شود و همانطور که از اسم آن برمی آید با برق کار می کند. قیمت پمپ بشکه کش برقی از نوع دستی آن بیشتر و موتور آن نیز باید به خود پمپ کوپل شوند.

·         پمپ بشکه کش پنوماتیکی یا بادی

پمپ بشکه کش پنوماتیکی از نوع پمپ های دیافراگمی می باشد و برای فشارهای بالا استفاده می شود. همچنین از آنجاییکه عملکرد آن با هوای فشرده و مکش بالا همراه است، بدون ایجاد جرقه و بسیار مناسب برای پمپاژ سیالات قابل اشتعال و یا پمپاژ سیال در محیط هایی که پتانسیل انفجار را دارند، می باشد.

·         پمپ بشکه کش دستی

قیمت پمپ بشکه کش دستی، ارزان و فقط برای انتقال حجم کمی از سیال، مورد استفاده قرار می گیرد.

نوع دیگری از دسته بندی پمپ های بشکه کش وجود دارد که با توجه به مکانیزم مکش سیال انجام می شود و به شرح زیر می باشد:

    پمپ های تخلیه برای مواد رقیق

در این نوع از پمپ های بشکه کش که برای پمپاژ سیالات رقیق کاربرد دارد، مکش سیال توسط پروانه ای که در انتهای شفت قرار دارد انجام می شود.

·         پمپ های تخلیه برای مواد غلیظ

این پمپ ها که برای انتقال سیالات غلیظ یا با بافت حساس مناسب هستند، ساختاری شبیه به مونو پمپ ها دارند و انتهای شفت آن ها دارای استاتوری مارپیچی ست که عملیات پمپاژ از طریق آن انجام می شود. این نوع پمپ سنگین تر از انواع دیگر بوده و نیاز به نگهدارنده دارد.

معرفی انواع بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ

در پمپ های تزریق پارامترهای مهمی مورد بررسی قرار می گیرند که دبی و فشار پمپ تزریق از جمله آن پارامترها می باشند. پمپ های تزریق سطح وسیعی از دبی را دارا می باشند که از یک لیتر در ساعت آغاز می گردد و تا 5000 لیتر در ساعت ادامه دارد، این سطح گستردگی در رابطه با فشار، از یک بار فشار تا 1000 بار فشار ادامه می یابد. بر اساس کاتالوگ شرکتها، پمپ های تزریق تا دمای 100 درجه سانتی گراد را تحمل می کنند.

پمپ بشکه کش جسبرگر آلمان پمپ‌ها از مهم ترین و کاراترین پمپ‌ هایی هستند که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند، که می تواند مقدار مشخصی از انواع مواد شیمیایی (شامل اسیدها، سیالات خورنده و یا مایعات ویسکوز و اسلاری) را در محل مورد نیاز پمپاژ نماید از این رو آن را بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ یا میترینگ پمپ (metering pump) می نامند. پمپاژ در این پمپ ها به صورت دستی و اتوماتیک، و با توجه به مقدار فشار سیستم قابل تنظیم می باشد. بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ ها در انواع پیستونی، دیافراگمی و پریستالیتیک موجود هستند.

بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ سولنوئیدی (Mikro Delta)

بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ سلنوئیدی، کاربری و هوش بهتر و حجم تزریقی کمتری نسبت به پمپ بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان موتوری دارد و دارای مگنت می­ باشد که با ورود جریان برق، مگنت دارای بار الکتریکی شده و توسط میدان مغناطیسی به وجود آمده شفت فلزی را به حرکت در می آورد. با قطع جریان، شفت با یک فنر به عقب کشیده می شود این شفت به دیافراگم یا پیستون متصل بوده و به این ترتیب مکش و تزریق انجام می شود. سولنوئیدها به دلیل قادر بودن به ایجاد یک میدان مغناطیسی کنترل شده بسیار مهم هستند و آن ها را نیز می توان به عنوان آهن ربا مورد استفاده قرار داد.

بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ موتوری

در این نوع از پمپ ها نیرو به وسیله­ ی یک الکتروموتور به قسمت جعبه دنده انتقال داده می شود و به وسیله یک شفت متصل به دیافراگم با پیستون عمل رفت و برگشت و در نهایت بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان انجام می شود.

بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ پروسس

بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ پروسس شامل دسته ‌ای از پمپ ‌هایی است که ظرفیت ‌های بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان بالا و یا فشارهای بالا را تأمین می‌ کنند. اکثر این پمپ ‌ها بر اساس API 675 طراحی شده و قابلیت استفاده در شرایط انفجاری را هم دارند.

موارد استفاده از پمپ های بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان

زمانی که دبی پایین باشد زمانی که فشار سیستم بالا باشد زمانی که مقدار مشخصی از سیال باید پمپاژ شود زمانی که پمپاژ سیال با استفاده از رایانه، میکروپروسور­ها، DCS ،PLC و یا شیر­های تناسبی کنترل شود زمانی که نیاز به انتقال مایعات خورنده و مواد آتش زا داشته باشد زمانی که نیاز به تزریق سیالات، ویسکوز و اسلاری ها داریم ساختمان بشکه کش جسبرگر Jessberger آلمان پمپ ها اجزای تشکیل دهنده این پمپ ها با توجه به مدل پیستونی، دیافراگمی یا پریستالیتیک متفاوت است.

اجزای پمپ بشکه کش جسبرگر (JESSBERGER)

قسمت های تشکیل دهنده پمپ بشکه کش جسبرگر (JESSBERGER) به 2 بخش اصلی موتور و پمپ تقسیم می شوند. که در نمونه های دستی موتور حذف می شود ولی در ابعاد جزئی می توان به پروانه ها ، شافت ، محفظه پمپ ، لوله مکش ، کوپلینگ ، ، شلنگ، دستگیره ، یاتاقان و … اشاره کرد. که جنس تمامی این قسمت ها با متریال های مختلفی از جمله استیل ، PP ، PVDF ،  آلومینیوم و … می باشد.

عملکرد پمپ بشکه کش جسبرگر (JESSBERGER)

جسبرگر در سال 2003 شروع به تولید پمپ های بشکه کش خود کرد. شاید از لحاظ زمانی مقدار کمی به نظر برسد ولی در همین دو دهه از لحاظ کیفیت و تنوع  به یکی از محبوب ترین و کاربردی ترین پمپ های تخلیه بشکه در بازار صنعت تبدیل شده است. عملکرد پمپ بشکه کش جسبرگر (JESSBERGER) همانند دیگر پمپ های تخلیه بشکه می باشد.

این پمپ در دسته پمپ های سانتریفیوژ و جز پمپ های جا به جایی مثبت شناخته می شود که جهت سهولت در انتقال یا توزیع سیالات از محیطی همانند بشکه یا درام مورد استفاده قرار میگیرند. اگر بخواهیم خیلی ساده این عملکرد را توضیح دهیم، اینگونه است که نیروی گریز از مرکزی که توسط پروانه ها تولید می شود سیال را از ورودی وارد لوله مکش کرده و با فشار زیاد از خروجی لوله مکش خارج می کند.

دکمه بازگشت به بالا