ایران کسب و کارعلمی

مدت نگهداری گوشت پخته در فریزر

یکی از راه های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی فریزر کردن آنهاست. فریز کردن مواد غذایی با یکدیگر متفاوت است و قرار دادن برخی از مواد غذایی در یخچال تغییراتی در طعم، بو و کیفیت به وجود می آورد. پس همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده می تواند مضر و خطرناک باشد. با مطالعه این بخش دریابید چگونه خرید گوشت خورشتی تازه از قصابی را انجام دهید و غذاهای پخته خود را فریزر کنید.

خرید گوشت خورشتی گوسفندی | قیمت راسته گوساله بدون استخوان

نگهداری غذاهای پخته در فریزر

شما می توانید انواع خورشت، سوپ، سبزیجات سرخ شده، صیفی جات مانند بادمجان، کدو، لوبیا را به صورت سرخ کرده یا نیمه پخته در فریزر قرار دهید. برای انجماد و فریز کردن غذاهای پخته شده به طریق زیر عمل کنید:

نکات لازم برای نگهداری مواد غذایی در فریزر

    غذاهایی را که می خواهید درون فریزر بگذارید، باید سرد شده باشند زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می یابد؛ به همین دلیل غذاهای تازه فریز شده یا مواد غذایی که قبلاً فریز شده ممکن است، فاسد شوند، پس برای فریز کردن غذاهای داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آن ها را در فریزر قرار دهید.

    برای فریز کردن غذاها، آن ها را به اندازه نیاز هر وعده خود بسته بندی کنید زیرا اگر مقدار غذاها زیاد باشند، باز شدن یخ مواد فریز شده باعث شروع فعالیت باکتری های داخل آن شده و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن باقیمانده غذا می شود.

نگهداری غذاهای پخته شده در فریزر

    طریقه بسته بندی باید صحیح باشد. برای حفظ عطر، طعم و رنگ طبیعی مواد غذایی، آن ها را در پلاستیک فریزر و ظروف در بسته قرار دهید. اگر مواد غذایی را در کیسه فریزر می ریزید حتما هوای داخل کیسه را خارج کنید. قبل از قرار دادن غذا در فریزر ظروف غذاها را جهت پائین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده و بعد از خنک شدن در مقادیر معینی که برای نیاز هر خانواده لازم می باشد در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد نمایید.

    تاریخ بسته بندی و نام مواد غذایی را روی هر بسته بنویسید، تا آنها را به موقع استفاده کنید.

    برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل ها باید دمای فریزر شما زیر 18 درجه سانتی گراد باشد تا مواد فریز شده سالم بمانند. فریز کردن غذاها حرکت مولکول های آنها را کاهش می دهد و موجب غیر فعال شدن میکروب ها، باکتری ها، مخمرها و کپک ها می شوند و از فساد مواد غذایی جلوگیری می کند.

ماندگاری غذاهای پخته در فریزر:

شما می توانید انواع خورشت ها، سوپ، کبابها و گوشت پخته را در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن کدو، بادمجان و لوبیا آن ها را سرخ کنید و در فریزر قرار دهید. اما مدت زمان نگهداری این غذاها متفاوت است. غذاهای پخته شده، آب گوشت، سوپ ها و خورش ها تا 3 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.

چه غذاهای پخته ای را نباید فریز کرد ؟

غذاهای سرخ شده

نگهداری غذاهای سرخ شده در فریزر باعث از بین رفتن تردی و خوشمزگی غذاها و نرم شدن آن ها می شود، پس غذای سرخ شده ی خود را فریز نکنید.

برنج پخته:

برنج یکی از غذا های پرمصرف است که باقیمانده آن نیاز به مراقبت خاصی دارد. منجمد کردن برنج پخته سبب ایجاد تغییراتی در طعم، بو و کیفیت غذا می شود؛ پس بهتر است برنج پخته را فریز نکنید. اما اگر قصد فریز کردن برنج پخته را دارید آن ها را بیشتر از معمول پخته و در ظرف ها یا پلاستیک هایی به اندازه یک وعده غذایی ریخته و در فریزر قرار دهید.

غذاهای کنسروی

قرار دادن غذاهای کنسروی درون فریزر سبب حجیم و بزرگ شدن آنها شده و سبب منفجر شدن و یا شکستن قوطی می شود.

نگهداری غذاهای پخته شده در فریزر

ماکارونی پخته

قراردادن ماکارونی یا پاستای پخته شده در فریزر سبب شل شدن این غذا می شود، پس بهتر است اگر می خواهید ماکارانی را در فریز بگذارید، آن را نیم پز و فریز کنید و در زمان مصرف آن را داغ کنید. ماکارونی را قبل از داغ کردن برای مدتی در بیرون از یخچال نگه دارید تا یخ آن کیکی از نگهداری مواد غذایی به صورت طولانی مدت کمک گرفتن از فریزر و فریز کردن مواد غذایی است. هر یک از مواد خوراکی با توجه به نحوه ای متفاوت زمان نگهداری خاصی دارند که طبق بررسی ها ما به این موضوع می پردازیم.

با آمدن فریزر و فریز کردن غذاها باعث شده خیلی در کار و زمان صرفه جویی شود که امکان استفاده از مواد غذایی موجود در فصول مختلف سال فراهم شده است. ولی برخی از مواد غذایی قابل منجمد کردن نیستند و می توانند برای سلامتی بدن خطرناک و مضر باشند. پس در این جا لازم است که بدانیم انواع فریز کردن غذای پخته چگونه امکان است که هم مواد غذایی سالم بمانند و هم بهتر مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه مطالب همراه مجله آرگا باشید.

آشنایی با نحوه فریز کردن غذای پخته

غذاهایی که بهتر است در فریزر قرار نگیرد از قبیل؛ غذاهایی که در ترکیبات آن ها مواد خمیری مثل: ماکارونی و رشته و سیب زمینی به کار رفته است. تخم مرغ، سس ها، سالادهایی که در آن مایونز به کار رفته است در صورت فریز کردن غذای پخته طعم آن ها تغییر خواهد کرد.

معمولا غذاهایی در دمای منفی هجده درجه سانتی گراد قرار می گیرند بیشتر سالم می مانند. فریز کردن مواد با حرکت مولکول ها کاهش رفته و باعث شده تا میکروب ها وارد مرحله غیر فعال سازی قرار بگیرند. همچنین مخمرها و باکتری ها و کپک ها در فریزر غیر فعال خواهند شد که از فساد جلوگیری می شود.

چه مواد غذایی را می توان برای طولانی مدت در فریزر نگه داشت؟

اصلا منجمد کردن برنج پخته توصیه نمی شود چون در مدت زمان طولانی تغییراتی در بو و طعم و کیفیت چاشنی ها و ادویه جات به وجود می آید. از این جهت چون غذاهایی که پس از منجمد کردن و آماده شدن چاشنی زده می شوند خوب نمی شوند. همچنین غذاهای پخته ای که قصد فریز کردن دارید را پیش از قرار دادن در فریزر باید سرد شوند تا بهتر ظروف غذاها را جهت پایین آوردن حرارت در آب خیلی سرد قرار داده و بعد از خنک شدن در اندازه مشخصی که لازم است در ظروف مخصوص فریزر ریخته و منجمد شوند.

اگر می خواهید هزینه های خرید خوراکی خود را کمتر کنید فریز کردن غذای پخته یکی از بهترین روش ها برای انجام این کار است. طبق تحقیقات یک متخصص تغذیه غذاهای زیادی وجود دارند که می توان آن ها در فریزر منجمد کرد و از اسراف خودداری کرد. ایشان در این راستا می گویند که فریز کردن یک راه فوق العاده برای حفظ غذاها می باشد چون در این صورت دیگر نیازی به استفاده از نگهدارنده های شیمیایی نیست. در حقیقت این روش یکی از اولین روش های نگهداری خوراکی ها بوده که امروزه ما به خاطر تازه نگه داشتن غذا از آن استفاده می نماییم.

در این راستا این متخصص عنوان کرده که غذاهایی مثل: ماکارونی و برنج برای فریزر کردن گزینه مناسبی هستند. ولی باید برای منجمد کردن آن این مواد را بیشتر از حد معمول پخت و در ظرف پلاستیکی مخصوص به اندازه یک وعده در فریزر گذاشت. بنابراین توصیه می شود این مواد غذایی در قبل از گرم کردن برای مدتی بیرون از فریزر قرار دهید تا یخ آن باز شود. همچنین وی می گوید: این دو غذا را می توان در حالت منجمد تا ۲ ماه نگهداری کرد و بدون هیچ تغییری آن را استفاده کرد.

بر اساس تحقیقات ایشان دانه های خوراکی و آجیل ها به خوبی فریز می شوند و این راه از فوق العاده ترین گزینه ها برای نگهداری طولانی مدت می تواند باشد. که حتی تا ۱ سال می شود از آن در فریزر بدون هیچ تغییری نگهداری کرد. آرد می تواند یکی دیگر از گزینه های فریز کردن غذاهای پخته باشد که آن را در کیسه یا ظرفی بدون این که هوایی واردش شود می توان تا ۲ سال در فریزر نگهداری کرد.

همچنین اگر کره یا پنیر صبحانه شما بعد از مدت ها در یخچال فاسد شد و کپک زد می توانید آن را در کیسه ای در بسته در فریزر نگهدارید. بیشترین زمانی که می توان پنیر را منجمد کرد تا شش ماه است و کره هم به همین مدت تا یک سال سالم می ماند.

نان هم یکی دیگر از گزینه های مناسب فریز کردن است که بسیار خوب جواب می دهد و آن را می توانید تکه تکه کنید و تا سه ماه به حالت منجمد نگهداری نمایید. همچنین از غذاهای پخته می توان سبزی های تازه یا سرخ کرده را بدون هیچ مشکلی از روش فریز کردن تا ۱ سال نگه دارید. سفیده تخم مرغ هم همینطور بوده از مواد غذایی است که قابلیت فریز شدن را دارد و از ۹ تا ۱۲ ماه می تواند سالم باقی بماند.

اگر در یخچال موزهایی دارید در حال قهوه ای شدن هستند آن ها در فریزر منجمد نمایید و بعدا از آن ها برای تهیه اسموتی یا مافین استفاده کنید. به این روش می توانید موز را تا ۳ الی ۵ ماه در فریزر بدون فاسد شدن نگه دارید.

غذا های فریزی تا چه مدت ماندگاری دارند؟

انواع گوشت ها: گوشت پخته شده تا ۲ الی ۳ ماه، گوشت استیکی و کبابی پخته نشده تا ۴ الی ۱۲ ماه، گوشت چرخ کرده پخته نشده تا ۳ الی ۴ ماه، سوسیس و کالباس و همبرگر تا ۱ الی ۲ ماه، مرغ کامل پخته نشده تا ۱ سال، مرغ تکه شده پخته نشده تا ۹ ماه، انواع مرغ پخته شده تا ۴ ماه، ناگت مرغ تا ۱ الی ۳ ماه، پرنده های شکاری پخته نشده تا ۸ الی ۱۲ ماه، انواع غذاهایی که داخل شان گوشت دارند از ۲ تا ۳ ماه، آب و عصاره گوشت مرغ از ۲ تا ۴ ماه، پیتزا ها از ۱ تا ۲ ماه، خورشت و سوپ ها از ۲ تا ۳ ماه، ماهی های چرب مثل: سالمون و قزل آلا از ۲ تا ۴ ماه، ماهی غیر چرب از ۶ تا ۸ ماه، سفیده یا جایگزین‌ های تخم‌مرغ تا ۱ سال، غذا های آماده فریزری از ۳ تا ۴ ماه قابل نگهداری هستند.

با این که قرار دادن مواد غذایی در فریزر موجب کمتر شدن اسراف و هزینه ها می شود ولی در واقع منجمد کردن این مواد خطر رشد باکتری را نمی تواند کامل از بین ببرد و در حقیقت از کار باکتری ها خفته و بی اثر خواهد بود. اگر غذای پخته شده شما چند روز بیرون و یا در یخچال بوده آن گزینه خوبی برای فریز کردن نمی باشد.

منبع:

youtube.com

آریو صفدریان

متخصص محصولات پروتئینی شامل انواع گوشت دام، پرندگان، ماهی، گوشت های فرآوری شده و... دارنده بهترین نشان قصابی و سال ها در جهت افزایش آگاهی مردم نسبت به گوشتی که تهیه و طبخ می کنند، تولید محتوای حرفه ای انجام می دهم چون بر این باورم محصولات پروتئنی بطور مستقیم بر سلامتی تأثیرگذار هستند. پس چه خوب است که افراد با تصمیمی درست بهترین گوشت را میل نمایند.
دکمه بازگشت به بالا